Sådan undgår du omsyn

Sådan undgår du omsyn
bestil tid white

Online booking

Bestil tid her

synshal white

Synshal nær dig

Find Synshal

priser white

Gode tilbud nær dig

Bilsynspriser

 

Slidte biler fejler i synshallen: Sådan undgår du omsyn

Applus+ Bilsyn har undersøgt fejlene på nye, mellembrugte og gamle biler, og har man en ’seniorbil’, er det ikke lige skøn læsning. Se hvordan din bil ”rammes med alderen”, og hvordan du vedligeholder den.

Biler på 12 år har hele otte gange større risiko end biler på fire år for at skulle gennemgå et ekstra bilsyn.

Det viser en ny rapport gennemført af Applus+ Bilsyn, som har set på skadesfrekvensen blandt personbiler på henholdsvis fire, otte og 12 år.

Tallene, der beror på 115.000 bilinspektioner, viser et klart mønster:

Jo ældre bilen er, desto hyppigere og mere alvorlige fejl titter frem ved det obligatoriske bilsyn.

- Vores data viser klart, at ejere af otte år gamle biler står over for tre gange så mange fejl som dem med fire år gamle biler. Når vi når til 12 år, er fejlraten næsten otte gange højere sammenlignet med fireårige køretøjer. Dette er en tydelig indikation på, at det kan være en udfordrende opgave for bilejere at bevare bilens tilstand, forklarer Applus+ Bilsyns tekniske chef, John Gantzhorn.

Sådan rammer fejlene din bil: Det skal du gøre
Bremseudstyr og hjul er blandt de primære fokuspunkter på fire år gamle biler.

Ejer man en otte år gammel bil og skal til syn, bør man have særlig opmærksomhed på bilens belysning og dæk.

Ejere af 12-årsbiler oplever derimod stigende udfordringer relateret til belysning og affjedringssystemer, herunder fjedre og stabilisatorer, og det er især her, man skal lægge en forberedende vedligeholdelse før næste bilsyn, forklarer Applus+ Bilsyn.

- Et af de vigtigste råd er at passe bilens serviceaftaler, så en mekaniker kontrollerer bilens tilstand på det anbefalede antal kørte kilometer. Her skal fejl eller skader repareres, siger John Gantzhorn.

Ifølge den tekniske chef bør man heller aldrig være for fin til at trække i gør det selv-tøjet.

Sørg for at bilen holder sig tør hen over vinteren, da det reducerer risikoen for rust. Tjek løbende op på olie og væsker, så bilen fastholder sit funktionsniveau og tag gerne en ekstra tur forbi bilsynshallen eller den lokale mekaniker, hvis bilen får mislyde som for eksempel hvinende bremser, ratslør eller rysten i motoren, lyder rådene.