Periodisk Bilsyn

Periodisk Bilsyn
bestil tid white

Online booking

Bestil tid her

synshal white

Synshal nær dig

Find Synshal

priser white

Gode tilbud nær dig

Bilsynspriser

Periodisk Bilsyn

Hvad er periodisk bilsyn?

Ved et periodisk syn kontrollerer vi, at bilen lever op til de gældende regler for godkendelse og syn af køretøjet.

Det er ikke udseendet, vi lægger vægt på. Om bilen er nymalet eller har lidt rust i overfladen er uden betydning. Vores indsats er koncentreret om fejl af betydning for sikkerhed og miljø.

Periodesynet er lovpligtigt, og skal foretages med jævne mellemrum.

Et periodisk syn tager ca. 20 minutter.

BOOK TID - START NU


Hvornår skal mit køretøj til syn?

Det afhænger af køretøjstypen og brugen med videre. Generelt gælder der for private at en almindelig personbil skal til periodisk bilsyn fire år efter første indregistrering. Herefter er det hvert andet år.

Trafikstyrelsen sender automatisk en indkaldelse til bilsyn digitalt via e-boks, som du så skal logge dig på for at se indkaldelsen.

Hvad tjekkes ved et periodisk syn?

Vi kontrollerer om køretøjet lever op til en række krav inden for primært sikkerhed og miljø. Dertil om køretøjet er i god stand i forhold til en række tekniske regler for køretøjet.  

Inden for sikkerhed kontrolleres: Køretøjets bremser, styretøj, lygter, dæk, lys og bærende dele – f.eks. støddæmpere og hjulophæng. Målet med disse kontrolpunkter er at fastholde et højt sikkerhedsniveau på vejene.

Inden for miljø området kontrolleres: Køretøjets røg-, kulilte- og støjudledninger. Målet er at sikre et bedre miljø i trafikken.

Har du en dieselbil og/eller kører du mange små ture, hvor motoren ikke bliver varm er risikoen for at din bil forurener mere større. I synshallen kan du få rådgivning om, hvad du kan gøre ved problemet.

Synet afsluttes med at du får udleveret synsrapporten, hvori resultatet fremgår. Vi forklarer meget gerne resultatet, så det er til at forstå. Umiddelbart findes der fire mulige udfald af det periodiske bilsyn:

  1. Godkendt: Du skal ikke tænke på mere.
  2. Betinget godkendt: Du skal ikke komme til omsyn, men få ordnet det der står på rapporten. Det kan f.eks. være nummerpladelyset.
  3. Godkendt efter omsyn: Du skal komme til omsyn hos os igen og få kontrolleret af fejle(ene) er rettet.
  4. Ikke godkendt: Køretøjet kan ikke godkendes. Synsresultatet indberettes til Motorregistret, der efterfølgende vil tage stilling til, om køretøjets nummerplader skal inddrages af Politiet.

Hos Applus Bilsyn tjekker vi også – f.eks. viskerblade og olie. Det er ikke en del af bilsynet, men en ekstra service til dig.

Er der noget som jeg skal have med til bilsynet?

Såfremt at dit køretøj har aftageligt anhængertræk, så skal du medbringe dennes krog til selve synet.

Hvad sker der, hvis jeg ikke syner mit køretøj til tiden?

Hvis du ikke får synet dit køretøj inden for synsfristen – typisk 53 dage, overtræder du loven om godkendelse og syn af køretøjer, og vil derfor risikere at modtage en bøde på 2.000 kr.

Nogle glemmer at komme til periodisk bilsyn, hvorfor vi anbefaler at du tilmelder dig Applus Indkaldelsesservice, som er gratis. Her får du både en indkaldelse til bilsyn og en reminder e-mail.

Kan jeg skyde fristen for periodisk bilsynsyn?

Nej det kan du desværre generelt ikke. Kun i særlige tilfælde er det muligt at få udsat fristen – f.eks., hvis køretøjet er blevet stjålet!. – og så skal du kunne dokumentere dette.

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke ønsker at få mit køretøj synet?

Hvis du ikke ønsker at få synet dit køretøj, skal du i stedet afmelde køretøjet hos Skat. Du kan afmelde køretøjet i en Applus Bilsynshal. Samtidig med afmeldelse afleverer du nummerpladerne hos Applus bilsyn.

Jeg har solgt køretøjet, men fået indkaldelsen – hvad gør jeg?

Er køretøjet solgt og har du alligevel fået en indkaldelse til periodisk bilsyn, er det fordi køretøjet stadigvæk er registreret hos Skat. Kontakt din lokale Applus synshal, så hjælper vi dig med at afmelde køretøjet.

Kan jeg få mit køretøj synet før, jeg har modtagelsen?

Som udgangspunkt kan man ikke periodisk syne  et køretøj før, at køretøjet har modtaget en synsinkaldelse. Ønsker man alligevel at få foretaget et "syn" at sit køretøj, vil man kun kunne få foretaget et registreringssyn. Du skal derfor være obs på at der kan være prisforskelle på et peridodisk bilsyn og et registreringssyn. 

Hos Applus Bilsyn omhandler alle vores særpriser og aftaler kun på periodisk bilsyn. Så hvis du f.eks. ikke har modtaget en synsindkaldelse endnu og booker en orange tid til 379 kr. så vil vores synsmedarbejder foretaget et registreringssyn og fakturere for dette i stedet for.

Forstå synsrapporten.

Godkendt: 
Dit køretøj bliver godkendt, når der ikke er fundet fejl af betydning for sikkerheden eller miljøet. En godkendelse betyder ikke nødvendigvis, at køretøjet er fejlfrit eller er i god stand ud fra en økonomisk betragtning, men at det er lovligt at anvende.

Når køretøjet er godkendt ved periodisk syn, sørger synshallen for at godkendelsen bliver registreret i Køretøjsregistret, og du skal ikke foretage dig yderligere.

Betinget godkendt:
Dit køretøj bliver betinget godkendt, når der er fundet mindre fejl og mangler, som skal repareres. Du kan selv udbedre de konstaterede fejl og mangler uden at skulle til yderligere kontrol. Vær opmærksom på, at køretøjet først er lovligt efter udbedringen.

Når køretøjet er betinget godkendt ved periodisk syn, sørger synshallen for at godkendelsen bliver registreret i Køretøjsregistret. Når fejl og mangler er udbedret, skal du altså ikke foretage dig yderligere.

Kan godkendes efter omsyn:
Kan godkendes efter omsyn anvendes f.eks.:

  • Når der er fundet væsentlige eller farlige fejl, som skønnes at indebære en sikkerhedsmæssig risiko.
  • Når kontrol af udbedring af fejlene kræver særligt måleudstyr.
  • Når der på grund af fejlenes antal/karakter skønnes at være et særligt behov for fornyet kontrol.
  • Når fejl, der er anført på synsrapporten fra sidste syn, ikke er repareret.

Hvis dit køretøj har fået synsresultatet kan godkendes efter omsyn, skal dit køretøj til omsyn inden for 33 kalenderdage. Datoen, hvor dit køretøj blev synet, tæller som 1 dag. Fristen kan ikke forlænges, og det gælder også, hvis du skal til omsyn flere gange. Overskrides omsynsfristen, kan der ikke foretages et omsyn.

Tilladt kørsel:
Et køretøj der har fået afgørelsen betinget godkendt eller kan godkendes efter omsyn, må, indtil fejlene på synsrapporten er udbedret, kun benyttes til den kørsel, der er nødvendig i forbindelse med køretøjets reparation og må således ikke benyttes til almindelig kørsel.

Hvis der konstateres farlige fejl på køretøjet, kan synshallen fastsætte yderligere restriktioner på brug af køretøjet, eller helt forbyde kørsel.

Køretøjet er ikke godkendt:
Dit køretøj kan ikke godkendes, hvis der konstateres mange væsentlige og/eller farlige fejl og mangler på det. I synsrapporten vil de mest markante fejl og mangler bliver noteret.

Hvis et køretøj har fået synsresultatet køretøjet er ikke godkendt, sender Køretøjsregistret automatisk besked til politiet, som herefter vil inddrage køretøjets nummerplader

Hvad koster et periodisk bilsyn?

Det er alt afhængigt af hvilket køretøj, som du skal have synet og hvor i landet, du skal have den synet. Du kan altid finde priser på syn og omsyn af alle typer køretøjer, som din nærmeste Applus synshal håndterer, på synshallens egen side.

Du kan finde din nærmeste synshal her.

Find synshal

Bestil tid til periodisk syn

Bestil tid til periodisk syn i vores webbooking.

BOOK TID - START NU