Vores synshaller er åbne.

Vi har indført en række skærpede retningslinjer i vores synshaller, så vi passer endnu bedre på både vores medarbejdere og kunder. Udover Regeringens og Sundhedsstyrelsens anbefalinger har vi også indført brugen af engangshandsker der skiftes efter hvert syn for at undgå smittespredning. Læs mere her

Periodisk Bilsyn

Periodisk Bilsyn
bestil tid white

Online booking

Bestil tid her

synshal white

Synshal nær dig

Find Synshal

priser white

Gode tilbud nær dig

Bilsynspriser

Periodisk Bilsyn

Hvad er periodisk bilsyn?

Ved et periodisk syn kontrollerer vi, at bilen lever op til de gældende regler for godkendelse og syn af køretøjet.

Det er ikke udseendet, vi lægger vægt på. Om bilen er nymalet eller har lidt rust i overfladen er uden betydning. Vores indsats er koncentreret om fejl af betydning for sikkerhed og miljø.

Periodesynet er lovpligtigt, og skal foretages med jævne mellemrum.

Et periodisk syn tager ca. 20 minutter.

BOOK TID - START NU


Hvornår skal mit køretøj til syn?

Det afhænger af køretøjstypen og brugen med videre. Generelt gælder der for private at en almindelig personbil skal til periodisk bilsyn fire år efter første indregistrering. Herefter er det hvert andet år.

Trafikstyrelsen sender automatisk en indkaldelse til bilsyn digitalt via e-boks, som du så skal logge dig på for at se indkaldelsen.

Hvad tjekkes ved et periodisk syn?

Vi kontrollerer om køretøjet lever op til en række krav inden for primært sikkerhed og miljø. Dertil om køretøjet er i god stand i forhold til en række tekniske regler for køretøjet.  

Inden for sikkerhed kontrolleres: Køretøjets bremser, styretøj, lygter, dæk, lys og bærende dele – f.eks. støddæmpere og hjulophæng. Målet med disse kontrolpunkter er at fastholde et højt sikkerhedsniveau på vejene.

Inden for miljø området kontrolleres: Køretøjets røg-, kulilte- og støjudledninger. Målet er at sikre et bedre miljø i trafikken.

Har du en dieselbil og/eller kører du mange små ture, hvor motoren ikke bliver varm er risikoen for at din bil forurener mere større. I synshallen kan du få rådgivning om, hvad du kan gøre ved problemet.

Synet afsluttes med at du får udleveret synsrapporten, hvori resultatet fremgår. Vi forklarer meget gerne resultatet, så det er til at forstå. Umiddelbart findes der fire mulige udfald af det periodiske bilsyn:

  1. Godkendt: Du skal ikke tænke på mere.
  2. Betinget godkendt: Du skal ikke komme til omsyn, men få ordnet det der står på rapporten. Det kan f.eks. være nummerpladelyset.
  3. Godkendt efter omsyn: Du skal komme til omsyn hos os igen og få kontrolleret af fejle(ene) er rettet.
  4. Ikke godkendt: Køretøjet kan ikke godkendes. Synsresultatet indberettes til Motorregistret, der efterfølgende vil tage stilling til, om køretøjets nummerplader skal inddrages af Politiet.

Hos Applus Bilsyn tjekker vi også – f.eks. viskerblade og olie. Det er ikke en del af bilsynet, men en ekstra service til dig.

Hvad sker der, hvis jeg ikke syner mit køretøj til tiden?

Hvis du ikke får synet dit køretøj inden for synsfristen – typisk 53 dage, overtræder du loven om godkendelse og syn af køretøjer, og vil derfor risikere at modtage en bøde på 2.000 kr.

Nogle glemmer at komme til periodisk bilsyn, hvorfor vi anbefaler at du tilmelder dig Applus Indkaldelsesservice, som er gratis. Her får du både en indkaldelse til bilsyn og en reminder e-mail.

Kan jeg skyde fristen for periodisk bilsynsyn?

Nej det kan du desværre generelt ikke. Kun i særlige tilfælde er det muligt at få udsat fristen – f.eks., hvis køretøjet er blevet stjålet!. – og så skal du kunne dokumentere dette.

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke ønsker at få mit køretøj synet?

Hvis du ikke ønsker at få synet dit køretøj, skal du i stedet afmelde køretøjet hos Skat. Du kan afmelde køretøjet i en Applus Bilsynshal. Samtidig med afmeldelse afleverer du nummerpladerne hos Applus bilsyn.

Jeg har solgt køretøjet, men fået indkaldelsen – hvad gør jeg?

Er køretøjet solgt og har du alligevel fået en indkaldelse til periodisk bilsyn, er det fordi køretøjet stadigvæk er registreret hos Skat. Kontakt din lokale Applus synshal, så hjælper vi dig med at afmelde køretøjet.

Bestil tid til periodisk syn

Bestil tid til periodisk syn i vores webbooking eller kontakt vores kundecenter på 70 13 12 12.

BOOK TID - START NU