Franske miljøzonemærker

Franske miljøzonemærker

Går turen til Frankrig?

bestil tid white

Online booking

Bestil tid her

synshal white

Synshal nær dig

Find Synshal

priser white

Gode tilbud nær dig

Bilsynspriser

Mange franske byområder får miljøzoner

Franske miljøzonemærker

Hvad er et miljøzonemærke?

Mange franske storbyer får i løbet af 2017 miljøzoner, herunder har Paris allerede miljøzone. Det betyder, at man kun må køre i disse byområder, hvis ens bil opfylder en række krav med hensyn til forurening. Med et miljømærke ”Crit’Air”  i forruden undgår du at få en bøde på mellem 68 og 375 €. 

Hvad er kravet til at få et fransk miljømærke?

Der findes i dag 6 typer franske miljømærker. Miljøzonerne gælder for alle køretøjer uanset brændstoftype, og udstedelsen er afhængig af køretøjets indregistreringsdato, energimærkning og emissionsmængde. EURO normen hænger som udgangspunkt sammen med første indregistreringsdato. EURO normen står i de fleste tilfælde på bilens registreringsattest. Se mere på Motorregister.skat.dk

Danske personbiler, der er indregistreret før den 1. januar 1997, kan ikke få miljømærket. 

Crit'Air Kategori Personbiler
crit air 0 groen

Brint- og eldrevne køretøjer

crit air 1 lilla

Gasdrevne køretøjer
Genopladelige hybridkøretøjer
Benzin EURO 5 og 6. Første indregistrering fra d. 01.01.2011

 crit air 2 gul

Diesel EURO 5 og 6. Første indregistrering fra d. 01.01.2011
Benzin Euro 4. Første indregistrering fra d. 01.01.2006 til d. 31.12.2010

 crit air 3 orange

Diesel EURO 4. Første indregistrering fra d. 01.01.2006 til d. 31.12.2010
Benzin EURO 2 og 3. Første indregistrering fra d. 01.01.1997 til d. 31.12.2005

 crit air 4 bordeaux

Diesel EURO 3. Første indregistrering fra d. 01.01.2001 til d. 31.12.2005

 crit air 5 graa

Diesel EURO 2. Første indregistrering fra d. 01.01.1997 til d. 31.12.2000

Ingen Crit'Air

Diesel EURO 1 og tidligere. Første indregistrering fra d. 01.01.1996 
Benzin EURO 1 og tidligere. Første indregistrering før d. 31.12.1996 

Hvor lang tid er miljøzonemærket gyldigt?

De franske miljømærker, som udstedes, er gyldige i hele køretøjets levetid, så længe køretøjet har samme registreringsnummer, som miljømærket er udstedt til. Skifter du forruden i køretøjet, skal du desværre købe et nyt mærkat. Reglen gælder for alle – også udenlandske køretøjer.

Hvor kan jeg købe miljøzonemærket?

De franske miljømærker kan kun bestilles online, og vi anbefaler, at man benytter den officielle franske hjemmeside. Det er ikke muligt at købe franske miljømærker i Danmark, og det er heller ikke muligt at købe dem, når man er kommet til Frankrig. 

Et fransk miljøzonemærke koster 4,80 euro inkl. forsendelse. Leveringstiden er op til 30 dage, så bestil i god tid. Ordrebekræftelsen kan dog i mellemtiden bruges som dokumentation.

Hvordan bestiller jeg et fransk miljøzonemærke?

Inden du går i gang med bestillingen, skal du uoplade en kopi af registreringsattesten (del 1) til din computer. Denne skal vedhæftes din bestilling.

 1. Klik på "Applying for your cartificate"
 2. Vælg "Vehicles registret abroad (European Unuion, Schwitzerland, Norway)
 3. Læs betingelserne. Hvis du kan acceptere dem og bekræfte informationerne om registreringsattest, så sæt hak i begge felter og klik på "Next"
 4. Klik på "Add a vehicle"
 5. Udfyld felterne markeret med *. Vedhæft del 1 af registreringsattesten, som du har gemt på din computer og klik på "Save"
 6. Bekræft at du ikke er en robot og klik på "Next"
 7. Indtast dine kontaktinformationer. Din emailadresse bruges til at sende en bekræftelse på din bestilling. Klik på "Next"
 8. Bekræft de indtastede informationer og klik på "Previous" hvis noget skal rettes eller på "Next" for at komme videre til betaling
 9. Accepterer du betingelserne så klik på "Next"
 10. Indtast kortoplysningerne og klik på "Bekræft"
 11. Du modtager en bekræftelse på din bestilling pr. email. Der går op til 30 dage, før du modtager miljømærket med posten. Bekræftelsen kan dog i mellemtiden bruges som dokumentation.

Bestil dit franske miljøzonemærke på den officielle franske hjemmeside (på engelsk)

BESTIL MILJØZONEMÆRKE

Hvilke franske byområder har krav om miljøzonemærke?

Der kommer løbende nye franske byområder til miljømærkeordningen, og vi vil løbende forsøge at opdatere nedenstående liste med nye byområder, som forventes at blive tilsluttet i de kommende år:

Paris, Avignon, Arras, Annemasse, Bordeaux, Cannes, Clermont-Ferrand, Champlan, Côte Basque-Adour, Dunkerque, Dijon, Epernay, Faucigny, Glières, Bonneville, Grenoble (Her må kassebiler og lastbiler uden Crit'Air fra 1. Januar 2017 ikke længere køre i centrum.) Lyon, Lill, Le Havre, Montpellier, Reims, Rouen, Saint-Etienne, Strasbourg, Saint Maur-des-Fossés, Toulouse, Vallée de la Marne.

Er du i tvivl om, hvor der på rejsetidspunktet er miljøzoner, så gå ind på følgende hjemmeside som løbende opdateres: https://sca.france.fr/da/f%C3%B8r-du-tager-afsted/bilferie-i-frankrig-husk-det-nye-miljomaerke.