Tempo-100 Tyskland

Tempo-100 Tyskland

Kom hurtigere på ferie

bestil tid white

Online booking

Bestil tid her

synshal white

Synshal nær dig

Find Synshal

priser white

Gode tilbud nær dig

Bilsynspriser

Kør op til 100 km/t med en

Tempo-100 godkendelse

Hvad er Tempo-100 til campingvogn?

Med en Tempo-100 godkendelse til campingvognen kan du køre 100 km/t på de tyske motor- og motortrafikveje med campingvogne og små påhængskøretøjer, og dermed komme hurtigere frem til feriedestinationen. Applus Bilsyn har tilladelse fra de tyske myndigheder til at foretage Tempo100 undersøgelsen.

En Tempo100 undersøgelse tager ca. 30 min. i synshallen. Herefter tager det ca. 14-20 dage fra undersøgelsen er foretaget, til man har tilladelsen og mærkatet i hånden.

OBS! Husk at medbringe registreringsattesten på campingvognen/traileren, da vi ellers ikke kan foretage Tempo-100 godkendelsen.

Hvad kontrollere vi, når vi udfører en Tempo-100 undersøgelse

Vi tjekker en lang række ting ved campingvognen, før du kan få en Tempo-100 godkendelse. Du kan se en Tempo-100 undersøgelse i videoen nedenfor.

Af formelle krav skal nævnes at vi tjekker:

 • Stelnummer
 • Om påhængskøretøjet er forsynet med bremser
 • Om påhængskøretøjet er forsynet med støddæmpere
 • Hvor gamle er køretøjets dæk. De må maximalt være 6 år gamle
 • At dækkenes belastningstal (loadindex) svarer til køretøjest akseltryk
 • At dækkenes hastighedsmærkning er mindst L (120 km./t.)
 • Om påhængskøretøjet er forsynet med en ISO-godkendt stabiliseringsanordning?
 • Om køretøjet er egnet til at køre 100 km./t.
 • Herudover beregnes, den mindst tilladte køreklare vægt, det trækkende køretøj skal have

Hvad er kravet til det trækkende køretøj?

De tyske myndigheder har en række krav som det trækkende køretøj skal opfylde. Kravene er:

 • Køretøjet skal være forsynet med ABS-bremse
 • Den køreklare vægt (se registreringsattesten punkt G) på mindst den anførte værdi i ”Bestätigung” under punktet: Leermasse des ziehende fahrzeug mind. Hvis køreklar vægt ikke fremgår af registreringsattesten kan egenvægt + 125 kg anvendes

Hvor kan jeg få en Tempo-100 godkendelse?

Applus Bilsyn har synshaller over hele landet der udfører Tempo-100 godkendelser.

> Klik her og vælg en synshal nær dig med et campingvogns-ikon  filter3

Gælder Tempo-100 Camping også i Danmark?

Folketinget har netop vedtaget Tempo-100 i Danmark med virkning fra 1. juli 2016.

Læs mere om Tempo-100 Danmark campingvogn:

Tempo-100 Danmark Campingvogn

Skal du besøge en tysk storby?

Kører du igennem Tyskland, skal du huske at mere end 70 tyske storbyer har miljøzoner (Umweltzoner), hvor det er et krav, at det trækkende køretøj har et miljøzonemærke i forruden. Læs mere om de tyske miljøzone her

Kan svenskere og og nordmænd få Tempo-100 godkendelse til Tyskland?

Applus Bilsyn er bemyndiget til at godkende svenske og norsk indregistrerede campingvogne til Tempo-100 i Tyskland. Ring og bestil tid hos vores kundeservice på +45 70 13 12 12 eller klik her:

Tempo-100 Sverige

Tempo-100 Norge

Afmeld Tempo-100

Fjernelse af tilladelsen ”Tempo 100” kan ( enten ske i forbindelse med et registreringssyn hos en synsvirksomhed eller ) ved en henvendelse fra påhængskøretøjsejeren på mail via NemID til SKAT om, at tilladelsen ”Tempo 100” ønskes fjernet.
( Sker afmeldingen i forbindelse med et syn, skal synvirksomheden kontrollere, at det danske Tempo 100-mærke er fjernet inden afmeldingen.)
Sker afmeldingen ved mail til SKAT, skal ejeren sørge for, at Tempo 100-mærket fjernes fra påhængskøretøjet. Afmelding af tilladelsen ”Tempo 100” i DMR bevirker, at påhængskøretøjet ikke længere indkaldes til periodisk syn, og de særlige krav til dækkenes alder og hastighedsmærkning er derfor ikke længere gældende for påhængskøretøjet.

Uanset hvilket køretøj, som du ønsker at afmelde din tempo100 til, så anbefaler vi at man kører forbi sin lokale synshal, da vores medarbejdere i synshallerne derved ville kunne hjælpe en.

Pris

Du kan altid finde priser på syn af alle typer køretøjer, som din nærmeste Applus synshal håndterer, på synshallens egen side. Der vil både være angivet prisen for Tempo 100 - både dansk og tysk.

Det tager ca. 30 minutter at gennemføre Tempo-100 i synshallen. Herefter skal de tyske myndigheder behandle godkendelsen, hvorfor det kan tage 10-14 dage før du har mærket i hånden.

Bemærk, at der gives yderligere rabat til medlemmer af Dansk Camping Union samt Ældre Sagen, ved fremvisning af gyldigt medlemskort.

Bestil tid til Tempo-100 godkendelse

Bestil tid til Tempo-100 Camping ved at kontakte vores kundecenter på 70 13 12 12.