OBS!

 

                                                      Samtlige Applus-haller holder lukket d. 5. juni (Grundlovsdag)

 

Afmelding

Afmelding

Lad os hjælpe dig med at afmelde nummerpladerne

bestil tid white

Nye Nummerplader

Læs mere

synshal white

Dit Motorkontor

Find Synshal

priser white

Nye Nummerplader

Se priserne

Afmelding af nummerplader

Hvordan afmelder jeg nummerpladerne?

Når du skal afmelde dine nummerplader i forbindelse med fx ejerskifte, har du hos Applus Bilsyn mere end 100 lokale "motorkontorer" at vælge imellem. Vi giver tilmed dit forsikringsselskab besked om afmeldingen, så det er let af afmelde sine plader hos Applus Bilsyn.

Hvad skal jeg have med, når jeg afmelder mine nummerplader?

For at kunne afmelde dine nummerplader, skal du have følgende med som dokumentation:

  • Seneste originale registreringsattest - det er ikke til krav, men letter afmeldningen og sikrer mod fejl

Når du afmelder nummerpladerne, afleverer du dem hos os, hvor vi forestår afmeldingen over for SKAT, og de vil efterfølgende blive destruereret.

Kan jeg afmelde udenlandske nummerplader hos Applus Bilsyn?

Nej, man kan ikke afmelde udenlandske nummerplader hos Applus Bilsyn. Man skal tage kontakt direkte til et af SKATs motorkontorer for, at afmelde udenlandske nummerplader, da der kan være tale om forskellige nationale retningslinjer.

Hvor lang tid tager afmelding i synshallen?

Det tager ca. 10 min. at afmelde nummerpladerne.

Hvad med de grønne afgifter, når jeg afmelder mine nummerplader?

Når du afmelder nummerpladerne ophører Skat med at indkræve de løbende afgifter, og har du betalt for meget refundere de eventuelle restbeløb. Alt dette sker automatisk.

Hvad med min bilforsikring, når jeg afmelder mine nummerplader?

Når du afmelder nummerpladerne sendes der automatisk information til dit forsikringsselskab, og de ophører at indkræve for forsikringerne, og har du betalt for meget refundere de eventuelle restbeløb. Alt dette sker automatisk.

Skal jeg bestille tid til aflevering af nummerplader?

Du skal ikke bestille tid i vores booking for at afmelde nummerpladerne. Vi vil derfor anbefale, at du blot kigger forbi dit lokale Applus Bilsyn Motorkontor.

FIND MOTORKONTOR

Syn ved ejerskifte?

Hvis du køber en brugt person- eller varebil som er afmeldt i Motorregisteret, skal den til registreringssyn - med mindre den er blevet synet inden for det sidste år, før den kan få nummerplader.

Er en bil indkaldt til periodisk syn ved ejerskifte, vil den seneste frist for syn fremgå af ejerskiftekvitteringen fra Motorregistret. Fristen for syn forlænges ikke ved ejerskifte. Du kan ikke ejerskifte en bil, hvis synsfristen er overskredet.

Når du sælger et køretøj, er det den nye ejer, som skal sørge for at få omregistreret (ejerskiftet) køretøjet inden for 3 uger. Er der gået mere end 3 uger, og køretøjet fortsat er registreret i dit navn, anbefaler vi dig at kontakte SKAT for yderligere vejledning. Ellers vil du modtage Færdselsstyrelsens indkaldelse til syn af køretøjet. 

Ud over det periodiske syn skal biler også synes, hvis der er foretaget væsentlige ændringer, fx at der er sat en større motor i bilen.

Til et registreringssyn kan du blive bedt om at fremvise registreringsattesten og andre supplerende attester.

Du kan altid selv logge på Køretøjsregistret og se, om du står registreret som ejer/bruger af køretøjet. 

Fristen for et periodisk syn ændres ikke i forbindelse med omregistreringen. Derfor bør du som sælger altid informere den nye ejer, hvis du forud for salget har modtaget en indkaldelse til syn 

Læs mere om omregistrering

Hvad koster det at afmelde nummerpladerne?

Det koster 90 kr. at afmelde nummerpladerne hos Applus Bilsyn.

 AFMELD DINE
NUMMERPLADER HER