Omregistrering

Omregistrering

Skift ejer på bilen

bestil tid white

Nye Nummerplader

Læs mere

synshal white

Dit Motorkontor

Find Synshal

priser white

Nye Nummerplader

Se priserne

Omregistrering af nummerplader

Hvordan får jeg omregistreret nummerpladerne?

Hos Applus+ Bilsyn har du mere end 100 lokale steder at vælge imellem, når du skal have omregistreret bilen – f.eks. i forbindelse med køb/salg af køretøjet. Kig forbi en af Applus+ synshallerne, som sælger nummerplader, så hjælper vi dig godt på vej.

Omregistrering af nummerplader tager 10-15 min. 

Du kan ikke bestille tid til omregistrering eller bestille nummerplader online

Vi anbefaler derfor altid vores kunder, at kommer ned forbi dit nærmeste Applus+ Bilsyn motorkontor, hvor vi hurtigt ville kunne hjælpe dig videre med din omregistrering af køretøjet. Undgå at køre forbi lige op til synshallens frokost start kl. 12.00 eller lige op til synshallens lukketid som kan være kl. 16.00 mandag-fredag eller kl. 14.15 på fredage. Op til frokost og ved lukketid er synshallerne meget pressede med øvrige bookede kundebetjeninger.

FIND MOTORKONTOR

Hvad skal jeg have med når jeg omregistrerer nummerpladerne?

For at kunne omregistrerer nummerpladerne, skal du have følgende med som dokumentation:

  • Billede ID - fx kørekort eller pas
  • Seneste originale registreringsattest – Vi beholder den, og Skat sender dig en ny
  • Evt. fuldmagt til den person, som skal omregistrerer for dig - Åben og download fuldmagten i PDF 

Derudover skal du angive hvilket forsikringsselskab, der skal forsikre bilen (den lovpligtige ansvarsforsikring).

HENT DMR FULDMAGT

Hvornår skal jeg have omregistreret køretøjet?

Det er et krav, at du har omregistreret dit køretøj inden for 4 hverdage, fra du har købt et brugt køretøj med nummerplader. Det gælder ligeledes, hvis du i mere end 30 dage fast bruger et køretøj, du ikke er ejer af. Er du udlænding og flytter til Danmark og tager bilen med så skal den bil registreres inden 30 dage.

Jeg har solgt min bil og den skal nu afmeldes/omregistreres?

Når du sælger et køretøj, er det den nye ejer, som skal sørge for at få omregistreret (ejerskiftet) køretøjet inden for 4 hverdage. Er der gået mere end 4 hverdage, og køretøjet fortsat er registreret i dit navn, anbefaler vi dig at kontakte SKAT for yderligere vejledning. Ellers vil du modtage Færdselsstyrelsens indkaldelse til syn af køretøjet. 

Du kan altid selv logge på Køretøjsregistret og se, om du står registreret som ejer/bruger af køretøjet. 

Fristen for et periodisk syn ændres ikke i forbindelse med omregistreringen. Derfor bør du som sælger altid informere den nye ejer, hvis du forud for salget har modtaget en indkaldelse til syn.

Syn ved ejerskifte

Hvis du køber en brugt person- eller varebil som er afmeldt i Motorregisteret for mere end 1 år siden, skal den til registreringssyn.

Når du køber en brugt bil, er det vigtigt, at du registrerer ejerskiftet i Motorregistret.

Er en bil indkaldt til periodisk syn ved ejerskifte, vil den seneste frist for syn fremgå af ejerskiftekvitteringen fra Motorregistret. Fristen for syn forlænges ikke ved ejerskifte. Du kan ikke ejerskifte en bil, hvis synsfristen er overskredet.

Hvad koster det at omregistrere nummerpladerne?

Uanset hvilket type køretøj, som du skal have omregistreret(Campignvogn, trailer, hestetrailer, bil osv.), så koster det 520 kr. at omregistrere nummerpladerne hos Applus+ Bilsyn.