Applus har indført et energitillæg på 20 kr. inkl. moms for periodesyn og registreringssyn og 10 kr. inkl. moms for omsyn.

Bilferie i Europa i hård opbremsning

Bilferie i Europa i hård opbremsning
bestil tid white

Online booking

Bestil tid her

synshal white

Synshal nær dig

Find Synshal

priser white

Gode tilbud nær dig

Bilsynspriser

Antallet af danske bilister, der kører på bilferie i Europa, falder markant i år i forhold til tidligere, indikerer to identiske undersøgelser fra Applus Bilsyn.

Efterårsferien plejer at være en oplagt mulighed for mange danskere til at køre ud i Europa. Men sådan forholder det sig ikke i år.

Applus Bilsyn har gennem de seneste fem år løbende undersøgt kør-selv-vaner blandt bilejere, der har været til bilsyn. Her er det tydeligt at se, at der er sket store ændringer i år.

Fra hver tredje til hver tiende bilist
Antallet af bilferier til udlandet falder efter alt at dømme markant i år. Især kør-selv-rejser til traditionelt meget velbesøgte lande som Tyskland, Frankrig, Italien, Norge og Sverige får i øjeblikket ikke mange rejsende fra Danmark.

- Ifølge Bilstatistik.dk har Danmark 2,429 mio. bilejere med personvogne. I efteråret 2016 svarede mere end hver tredje ud af 1.461 bilister i vores undersøgelse, svarende til godt 950.000 bilejere, at de skulle køre på efterårsferie i udlandet. 18 procent kørte dengang til Tyskland, mens otte procent skulle til enten Norge eller Sverige. Stort set samme kørselsmønster går igen i en Applus-undersøgelse blandt 2.630 bilejere fra sommeren sidste år.

- Men i en helt ny undersøgelse fra september i år er det kun hver tiende ud af 1.704 Applus-kunder, svarende til under en kvart million bilister, som selv kører på efterårsferie ud i Europa. Kun en fjerdedel så mange rejser i år til Tyskland, Norge og Sverige som før. Og det er stort set de eneste steder, danskerne rejser hen i øjeblikket, forklarer Per V. Rasmussen, administrerende direktør hos Applus Bilsyn.

Tyskland stadig mest besøgt
I alle de år synsvirksomheden har taget pulsen på bilejeres kørsel i ferierne, er Tyskland ubestridt det mest populære kør-selv-land uden for Danmarks grænser.

Covid-19-pandemien har imidlertid vendt op og ned på alle gældende rejsevaner. Det har man også registreret hos den tyske hotelkæde a&o, Europas største blandt lavøkonomihoteller, der traditionelt altid har mange rejsende fra Danmark, især ved sommer og efterår.

- Normalt har vi på det her tidspunkt mange besøgende fra Danmark på vores hoteller i Berlin, Hamburg, Köln og München mod syd. Det er i mindre grad tilfældet i år, men på positivsiden har Tyskland nogle af Europas laveste smittetal lige nu, lavere end både Danmark, Norge og Sverige, fortæller Kasper Rønnow på vegne af a&o Hostels.

Dobbelt så mange vælger Danmark
Helt stille står hjulene imidlertid ikke på danskernes biler henover efterårsferien. Dobbelt så mange kører på bilferie et sted i Danmark, fremgår det af synsvirksomhedens seneste tal fra september.