Bilister vrede over afskaffelsen af store bededag

Bilister vrede over afskaffelsen af store bededag
bestil tid white

Online booking

Bestil tid her

synshal white

Synshal nær dig

Find Synshal

priser white

Gode tilbud nær dig

Bilsynspriser

 

’Det gør mig direkte vred’ og ’det er et indgreb i min personlige frihed’. Bølgerne går højt hos mange bilister, når de bliver spurgt om regeringens sløjfning af store bededagsferien, viser undersøgelse blandt mere end 2.000 bilister.

Om få dage er det sidste udkald til en kør selv-ferie på store bededag, og ferieafskaffelsen får mange bilister op i det røde felt.

Det viser en ny undersøgelse foretaget af Applus+ Bilsyn blandt 2.439 bilejere.

I undersøgelsen svarer knap hver fjerde, at afskaffelsen af ferien ”er et indgreb i min personlige frihed”, mens feriefjernelsen gør hver femte ”direkte vred”.

Helt generelt er seks ud af ti bilejere imod ferieinddragelsen, viser tallene.

40 procent på bededagsbilferie minimum hvert tredje år
- Den største modstand mod afskaffelsen finder vi naturligt nok blandt bilejere, der rejser ud i løbet af foråret, blandt andet i store bededagsferien. Bortset fra sommerferien er helligdagene i foråret årets mest populære rejseperiode.

- Det gælder også store bededag, og næsten 40 procent af de adspurgte i vores undersøgelse svarer, at de i de seneste ti år har rejst på bilferie i store bededagsferien hver tredje år eller oftere. Det er en ferie, mange er glade for, siger John Gantzhorn, teknisk konsulent hos Applus+ Bilsyn.

Hver femte bilejer mener desuden, at afskaffelsen ”går ud over min mulighed for at være sammen med min familie”. Cirka 10 procent sætter kryds ud for, at storebededagsferien ”er en vigtig og oplagt mulighed for en fælles ferie”.

Ikke et problem for alle
Andre tager derimod sløjfningen af store bededagsferien med stoisk ro.

Knap hver femte svarer, at ”der i forvejen er flere helligdage i april og maj”, og at de godt ”kan tilpasse feriebehov til denne ændring”.

Tager man på en kør selv-afsked med store bededagsferien, kommer man ikke til at køre alene. 11 procent i Applus+ Bilsyns undersøgelse vil afsted på en sidste bededagsbilferie, og det svarer til omkring 300.000 bilister.