Danskerne gør klogt i at tænke med livrem og seler

Danskerne gør klogt i at tænke med livrem og seler
bestil tid white

Online booking

Bestil tid her

synshal white

Synshal nær dig

Find Synshal

priser white

Gode tilbud nær dig

Bilsynspriser

Danske bilister vil have begge vacciner samt grønt lys fra udenrigsministeriet, før udlandskørsel kommer på tale, viser undersøgelse blandt godt 1.900 bilister. - Danskerne tager coronasituationen alvorligt, og det er klogt, siger professor og ekspert i corona, Allan Randrup Thomsen.

Det solrige pinsevejr plejer at være en kær anledning til, at tusindvis af danske bilister kører på ferie i udlandet. Men for andet år i træk fravælger danske bilister over en hals muligheden for at køre ud i Europa.

I en ny undersøgelse foretaget af Applus Bilsyn blandt 1.913 bilister svarer 44 procent, at de ”vælger ikke at tage på bilferie i udlandet i pinsen på grund af corona”. Applus Bilsyn stillede samme spørgsmål i en bilistundersøgelse foretaget sidste år i juni, og dengang svarede kun 33 procent ”ja”.

Professor: 'Tænker med livrem og seler’
Samtidig svarer hver anden adspurgt, at de først får mod på at rejse ud af Danmark igen, når udenrigsministeriet på ny giver grønt lys til udrejse, og de samtidig har fået begge vacciner.

- Danskerne tænker virkelig med livrem og seler lige nu. Det understreger blot, hvor alvorligt danskerne tager coronasituationen og nøje tænker over risikoen for at blive smittet, og det er klogt. Der er også en grund til, at alle ”ikke-nødvendige rejser til udlandet” frarådes, og det er de væsentlige smitteniveauer, vi stadig ser i blandt andet lande som Ungarn og Tjekkiet. Ferie skal være sikkert og behageligt, siger professor ved Institut for Immunologi og Mikrobiologi, Københavns Universitet, Allan Randrup Thomsen.

Så få kører ud i Europa
Knap hver fjerde bilist tager på bilferie i pinsen, fremgår det af undersøgelsen, og heraf kører mindre end fem procent ud af Danmark. Rumænien, Bulgarien og Italien er i øjeblikket de tre lande, som bilisterne har mindst appetit på grundet coronasituationen.

Endelig svarer 22 procent, at de vil køre til udlandet igen, når udenrigsministeriet ændrer sin status fra orange til grøn. 11 procent føler sig trygge, når de har fået begge stik i skulderen.