Det frygter vi mest på bilferien

Det frygter vi mest på bilferien
bestil tid white

Online booking

Bestil tid her

synshal white

Synshal nær dig

Find Synshal

priser white

Gode tilbud nær dig

Bilsynspriser

Trafikbøder, tyveri, motorstop og det der er værre. Se hvad danskere frygter på bilferien.

Hovedparten af de mere end 1 mio. bilister, der kører på bilferie i løbet af sommeren, gør det med sindsro og en god portion is i maven.

For med undtagelse af en håndfuld uforudsete hændelser, er der ikke meget, de rødhvide bilister rigtigt frygter vil ramme dem på sommerens bilferie.

Det fremgår af en undersøgelse fra Applus Bilsyn blandt 2.632 bilister.

Frygt for motorstop og dyre reparationer

42 procent frygter motorstop og dyre reparationer på rejsen. Det er også grunden til, at mere end tre ud af fire respondenter svarer, at de får bilen kontrolleret inden afgang. Enten i en bilsynshal eller på et værksted. Og at det i høj eller meget høj grad giver dem tryghed, før de kører afsted.

- Det er vigtigt at få bilen undersøgt inden afgang. Hver sommer får tusindvis af bilister i udlandet tekniske problemer, så de ikke kan køre længere og må på værksted.

- De primære problemer opstår i motoren. Mange glemmer f.eks. at tjekke deres oliestand hjemmefra. Kører bilen kun korte ture i hverdagen, optager den en masse fugt eller vand i olien. Vandet fordamper, når bilen kører flere hundrede kilometer i træk, og så er oliestanden pludselig lav. Det medfører en høj temperatur i motoren, der til sidst bryder sammen, forklarer teknisk chef hos Applus Bilsyn, Lars Kiholm.

Trafikuheld er topscorer

Det, som allerflest frygter – hver anden respondent -, er trafikuheld.

Heldigvis er det kun relativt få bilister, der impliceres i trafikuheld og markant færre, der pådrager sig personskader, oplyser operationel manager, Anette Bjørn Juncher, SOS International.

- Langt hovedparten af de omkring 8.000 sager, vi håndterer hver sommer, er fra bilister med mekaniske defekter. Sidste sommer henvendte kun 8 procent, altså godt 600 bilister, sig, fordi de var havnet i et trafikuheld. Heraf var det kun de færreste, som pådrog sig en personskade, siger hun.

Sådan undgår du indbrud i bilen

SOS International håndterer også forsikringsrelaterede sager i forbindelse med indbrud i bilen og tyveri undervejs på bilferien.

- Af de samlede henvendelser skyldes en del også indbrud i bilen gennem et smadret vindue. Så husk altid at tømme bilen for værdier, så der ikke ligger noget synligt fremme, der lokker indbrudstyvene, lyder rådet fra Anette Bjørn Juncher.

DET FRYGTER VI MEST PÅ BILFERIEN

  1. Færdselsuheld: 48 %
  2. Motorstop og/eller dyre reparationer: 42%
  3. At bilen bryder sammen: 28 %
  4. Indbrud i bilen: 24 %
  5. Dårligt vejr: 22 %

 

DET FRYGTER VI MINDST

  1. Larm på bagsædet under kørsel: 2 %
  2. Skænderier i bilen: 2 %
  3. Ringe hoteller: 3 %
  4. Opskruede brændstofpriser: 3 %
  5. Defekt aircondition: 5 %

Kilde: Applus Bilsyn

 

NYTTIGE LINKS