Godt nyt til over en halv million påske-bilister

Godt nyt til over en halv million påske-bilister
bestil tid white

Online booking

Bestil tid her

synshal white

Synshal nær dig

Find Synshal

priser white

Gode tilbud nær dig

Bilsynspriser

 
 

 

Påske er højtid for bilferie, og flere forhold gør kørslen nemmere i år, vurderer bilekspert. Følg 30-minutters guide til tjek af bilen før afgang for at undgå motorstop, og se hvor Vejdirektoratet forventer nedsat hastighed og trafikkøer.

Skal du også afsted på bilferie i påsken i år, så er der medvind på de danske og udenlandske veje. Flere af de problemer som rejsende i Europa oplevede sidste år, er nemlig gået i sig selv igen, påpeger bilanalytiker hos Bilbasen, Jan Lang.

- Først og fremmest er trafikken i Danmark og i Tyskland blevet mere fremkommelig. En stor del af vejarbejdet hen over Fyn er afsluttet, det samme ser vi på den nordlige del af A7-motorvejen fra Hamburg og 938 kilometer sydpå til München. I begge tilfælde bliver det lettere og hurtigere at komme frem, fortæller Jan Lang, der selv for nylig oplevede dette bag eget rat fra Sydtyskland og hjem til sin bopæl på Sjælland.

- Herudover er flere motorvejscaféer og tankstationer i Tyskland genåbnet, efter en stor del af dem sidste år gik konkurs og hæmmede betjeningen af bilisterne. Det er også meget nemmere at få reservedele, hvilket var svært og dyrt sidste år på grund af enorme flaskehalse. Går bilen i stykker på rejsen i udlandet, bliver det markant nemmere at få den repareret. Og vil man i stedet leje en bil, er lejebilspriserne også raslet ned, fordi der er flere biler til rådighed, fortsætter Jan Lang.

Forberedelse af bilen sænker risikoen for motorstop
Ifølge Danmarks Statistik var der sidste år 2.787.553 personkøretøjer i Danmark, og heraf kører 20 procent – svarende til cirka 557.000 bilejere – i år afsted på påskeferie, fremgår det af ny undersøgelse foretaget af Applus+ Bilsyn.

Synsvirksomheden har forhørt sig om påskeplanerne hos 2.635 bilejere, og blandt dem, der skal på kør selv-ferie, kører tre ud af fire på ferie i Danmark, mens resten skal til udlandet. Applus+ Bilsyn har tidligere gennemført identiske undersøgelser, og de viser samstemmende, at påsken er et særdeles populært rejsetidspunkt.

 

- I påsken er der altid et enormt træk af danskere, som rejser afsted på bilferie, især i Danmark og til Tyskland. Redningstjenester må dog hvert år rykke ud til danske bilister herhjemme og i udlandet, typisk fordi bilen har fået motorproblemer. Derfor anbefaler vi, at man tjekker bilen grundigt før afgang, f.eks. i synshallen. Få bl.a. sommerdæk på bilen, optimer dæktrykket, så bilen kører og bremser efter bogen og sparer på brændstoffet. Få tjekket olier og væsker og om sikkerhedsudstyret i bilen følger kravene i rejselandene, siger teknisk konsulent hos Applus+ Bilsyn, John Gantzhorn.

 

Her forventer Vejdirektoratet trafikkøer og nedsat hastighed
Og så tilbage til det trafikale.

Nok er vejarbejderne blevet færre på en række vitale færdselsårer herhjemme og i Tyskland, dog undgår man ikke helt nedsat hastighed eller trafikkøer, påpeger Vejdirektoratet.

Bilrejsende i Danmark skal forvente trafikmæssigt pres på de store rejsedage mellem skærtorsdag og anden påskedag 6.-10. april, især omkring rute 21 mod Sjællands Odde, E20 i vestgående retning, E20 på Fyn mod vest samt E45 mod Kolding og sydpå til den dansk-tyske grænse.

 

Sådan tjekker du bilen før afrejse på 30 min.

1.     Først og fremmest bør du før turen få sommerdæk på bilen. Tjek dæktryk og slidbane for at sikre, at dækkene kan holde til de lange strækninger og eventuelle ujævne veje. Det er også en god idé at tjekke bilens bremser. Her er den eneste mulighed at få foretaget en tilstandsattest i synshallen eller køre på værksted. Medmindre du ser advarselslamper lyse i displayet, fungerer dine sikkerhedssystemer fint.

2.     Kontrollér at bilens motorolie og andre væsker er på det korrekte niveau. Motoren kan blive varm og/eller tage skade af at køre med for lidt olie og kølervæske. Tjek i øvrigt olien undervejs på turen, da bilen kan bruge mere olie end normalt på lange strækninger.

3.     Lav et udstyrstjek, som inkluderer alt fra bilens reservehjul og nødreparationssæt til sikkerhedsudstyr som førstehjælpskasse, gul sikkerhedsvest og advarselstrekant.
Kilde: Applus+ Bilsyn

Det skal du undersøge før eller undervejs

1.     Skal du til udlandet, så læs op på regler for miljøzoner, så du undgår en miljøzonetrafikbøde.

2.     Vil du undgå køer eller fodslæbende trafik, så kør uden om de mest trafikerede strækninger ved at orientere dig hos ADAC, der løbende udsteder trafikvejledninger. Har din bil eget GPS-system, kan det formentlig også anvendes.

3.     Hastighedsbegrænsningerne skal selvfølgelig overholdes. Det mener det tyske politi også og foretager ofte fartkontroller. Søg evt. på google i dit kørselsområde, hvis du vil være på forkant med mulige kontrolvogne.
Kilde: Applus+ Bilsyn