Guide til at gøre bilen klar til salg

Guide til at gøre bilen klar til salg
bestil tid white

Online booking

Bestil tid her

synshal white

Synshal nær dig

Find Synshal

priser white

Gode tilbud nær dig

Bilsynspriser

Chipmangel øger prisen på brugte biler: Guide til at gøre bilen klar til salg

Brugtbilspriserne er på himmelflugt i øjeblikket. Skal du have ny bil, så få her Applus Bilsyns praktiske råd til, hvordan du øger salgsprisen på den gamle.

Alverdens brugtbilspriser når nye højder i øjeblikket, og forklaringen er enkel: Den verdensomspændende mangel på mikrochips har igennem de seneste måneder ramt produktionen af nye biler hårdt, og flere af de største bilproducenter, herunder Toyota og Volkswagen, må udskyde en stor del af produktionen.

Det betyder, at markant flere bilkøbere – også herhjemme – nu vender sig imod de brugte biler, hvilket sparker brugtbilpriserne opad.

Bilister øjner salgsmulighed
- Mange bilejere vejrer med rette morgenluft i øjeblikket, fordi brugtbilspriserne hos flere forhandlere er steget 15 til 20% i forhold til normalen. For mange bilejere er det et fantastisk tidspunkt at stemple ud af en gammel bil for at og konvertere til en nyere, mere miljøvenlig bil, siger chef for teknik og kvalitet hos Applus bilsyn, Paul Christensen.

”Brugtbilsfesten” kommer formentlig til at vare året ud og måske længere, lyder vurderingen fra Applus Bilsyn, som blandt andet rådgiver bilejere om at gøre bilen klar til salg. Lige nu kommer der ikke nye biler ud på brugtbilsmarkedet, og derfor er det i øjeblikket et rigtig godt tidspunkt at sælge sin bil på, vurderer virksomheden.

- Forbered bilen til salget. Husk først at gøre bilen visuelt indbydende og få udbedret de største fejl og mangler. Herudover er det en god idé at få lavet en attest på bilens tilstand, hvis man skal sælge bilen direkte til køber, eller selv skal lægge den op på en brugtbilsportal, hvilket stadig flere gør. Med en tilstands- eller brugtbilsattest får man papir på, i hvilken tilstand bilen er, og hvilken bil man sælger. Det kan i sidste ende være med til at hive den helt rigtige salgspris hjem, siger Paul Christensen.

Applus Bilsyns 5 råd til at gøre bilen salgsklar

  1. Sørg for at motor, gearkasse og eventuelt turbo fungerer upåklageligt og uden fejl. Rengør hele motorrummet, så motoren fremstår så pæn og ren som mulig.
  2. Hæld ny motorolie, køler-, bremse- samt sprinklervæske på bilen. Udskift lamper, lygter og sikringer der er gået.
  3. Rengøring er guld værd, da bilen bliver sammenlignet med alle andre biler til salg. Hvis du ikke sender bilen til en professionel, så støvsug kabinen og rens alle overflader grundigt. Tør gerne efter med en tør mikrofiberklud, der fjerner selv de mindste pletter. Brug sæderens til sæderne og rens aircon- og klimanlægget, evt. med en spray. Skrub dæk, fælge og ruder og kør herefter bilen gennem vaskehallen. Slut af med polering.
  4. Tag de rette billeder af bilen. De fleste bilhandler, der foretages, foregår online, og derfor er det vigtigt at få taget de helt rigtige billeder af bilen. Se på nettet hvilke kameravinkler du skal vælge.
  5. Overvej en Tilstands- eller Brugtbilsattest fra Applus Bilsyn, der giver den kommende køber et præcist overblik over bilens tilstand.