Privat brugtbil køb

Privat brugtbil køb
bestil tid white

Online booking

Bestil tid her

synshal white

Synshal nær dig

Find Synshal

priser white

Gode tilbud nær dig

Bilsynspriser

Er der en fast model for det gode private brugtbil køb?

Der findes ingen fast model for, hvordan du som privat skal købe en brugt bil af en anden privatperson. Derfor har vi fremstillet denne mini guide, så du kan få hjælp til et mere trygt bilkøb ved at følge vores anbefalinger. Køber du bilen hos en forhandler er du automatik sikret et mere trygt bilkøb, da forhandlerne er underlagt en række regler og love, som sikrer dig bedre mod uforudsete reparationer i en garanti periode.

Skal du sælge din bil privat, så læs om Privat brugtbil salg.

Hvordan er forløbet i et godt privat brugtbil køb?

Følger du nedenstående anbefalinger undgår du de værste fælder ved privat bilhandel, og du er altid velkommen til at kigge forbi én af vores 130 synshaller for at få råd og vejledning om bilen:

  • Find køretøj på nettet – f.eks. Bilbasen, AutouncleBilhandel eller Den blå avis. Sammenlign samme mærke, model og årgang for at finde prisniveauet.
  • Prøvekør køretøjet hos den private sælger
  • Bliver I enige om pris og vilkår, så få lavet en slutseddel. Man skal altid forhandle om prisen.
  • Husk i slutsedlen at få taget forbehold for en fejlfri TilstandsAttest / BrugtbilsAttest hos Applus Bilsyn og restgæld i køretøjet
  • Tjek selv for restgæld i bilen på Tinglysningsretten og i bilbogen inden underskrift af slutseddel. Er slutsedlen først underskrevet uden forbehold, er aftalen bindende for begge parter
  • Aftal om det er dig eller sælger som foretager/betaler for enten en BrugtbilsAttest eller en TilstandsAttest hos Applus Bilsyn. Du er velkommen med under bilen, mens vi tester og vi rådgiver dig også gerne undervejs.
  • Er testen i orden, kan du overføre pengene til sælger
  • Kom derefter forbi Applus Bilsyn, så hjælper vi dig med omregistre køretøjet, så ejerforholdet står rigtig i Skat’s system.

Hvornår skal jeg vælge en Tilstandsattest fremfor en Brugtbilsattest?

Der er stor forskel på de to biltests. TilstandsAttesten tager ca. 30 min. at gennemføre, mens BrugtbilsAttesten tager ca. 1 times tid, og det siger selvfølgelig en del om grundigheden. Der er ingen faste måder at vælge mellem biltests på, men valget er primært afhængig af bilens alder kombineret med pris og KM-stand. Koster bilen under 50.000 kr. anbefaler vi generelt, at du vælger TilstandsAttesten – det samme gælder hvis bilen er under 3 år, men er dyrere. Koster bilen over 50.000 kr., og er ældre end 3 år bør du vælge BrugtbilsAttesten.

Læs mere om attesterne her:

TilstandsAttesten   BrugtbilsAttesten

Hvordan får jeg ejerskabet overført ved privat bilhandel?

For at kunne få ejerskabet til køretøjet over i dit navn, skal du omregistere den. Det gør du hos Applus Bilsyn, hvor vi hjælper dig med papirerne. Læs mere om Omregistrering af køretøjet.

Pris

TilstandsAttesten koster 940 kr. og tager ca. 30 minutter. Attesten kan bookes online.

BrugtbilsAttesten koster 1.850 kr. og tager ca. 1 time.

Bestil tid til TilstandsAttest og Brugtbilsattest

Bestil tid til TilstandsAttest i vores webbooking.

BOOK TID - START NU