Her rejser danskerne på bilferie

Her rejser danskerne på bilferie
bestil tid white

Online booking

Bestil tid her

synshal white

Synshal nær dig

Find Synshal

priser white

Gode tilbud nær dig

Bilsynspriser

Kør-selv-ferie i Danmark bliver stadig mere populært, viser ny undersøgelse. Se de fem mest populære bilferiedestinationer lige nu.

Ingen over, ingen ved siden af:

Rød-hvide sommerdanmark er det klart mest populære bilferieland i Europa, når vi danskere skal på bilferie. Hele 59 procent af danske bilrejsende foretrækker firehjulet ferie i Danmark. Nummer to på listen er Tyskland, som 9 procent af danskerne kører til.

Det viser ny undersøgelse blandt 2.290 bilejere, foretaget af Applus Bilsyn i juni 2015.

63 procent på bilferie

Undersøgelsen fortæller desuden, at antallet af danskere på kør-selv-rejser går markant frem i forhold til i fjor.

Hele 63 procent oplyser nemlig, at de rejser på bilferie i løbet af sommeren, hvilket svarer til ca. 1.600.000 bilejere. I 2014 var samme tal 38 procent. Heraf foretrak nøjagtig ligeså mange procent Danmark, oplyser Applus Bilsyn.

"Det er voldsomt, at så mange rejser på bilferie i år. Vi ved, det er en populær rejseform, fordi det er billigt, overskueligt og rigt på oplevelser. Men der kan også opstå uheld undervejs. Hver sommer sidder omkring 7.000 danske bilister fast i udlandet på grund af mekaniske problemer, viser tal fra SOS International. Derfor råder vi alle til at få en TilstandsAttest på bilen. Her tjekker vi bl.a. oliestand, bremser, elektriske kredsløb, tandrem og støddæmpere – alle de ting, der kan gå i stykker, når bilen kører langt,” siger adm. direktør, Per V. Rasmussen hos Applus Bilsyn.

LÆS MERE OM
TILSTANDSATTESTEN

De 5 mest populære 2015-rejsemål på bilferien

  1. Danmark 59 %
  2. Tyskland 9 %
  3. Italien 8 %
  4. Sverige 7 %
  5. Frankrig 6 %
Kilde: Applus Bilsyn

Skal du til Tyskland – så husk miljømærket!

Ca. 70 tyske byer har indført miljøzoner siden 1. januar 2008, hvor kun biler med et grønt miljøzonemærke (Umweltplakette) må køre ind. Mærket bliver forsynet med bilens indregistreringsnummer og er gyldigt i hele bilens levetid. Et miljømærke koster 165 kr. i vores Online Shop. Bemærk at kun ganske få Sydtyske byer fortsat accepterer et gult miljøzonemærke.

LÆS MERE OM
TYSKE MILJØZONEMÆRKER