Jyder gladest for bilferie i Tyskland

Jyder gladest for bilferie i Tyskland
bestil tid white

Online booking

Bestil tid her

synshal white

Synshal nær dig

Find Synshal

priser white

Gode tilbud nær dig

Bilsynspriser

Tyskland er danskernes foretrukne bilferiested i udlandet. Og allermest populært er det blandt Midt-, Syd- og Sønderjyder, viser ny undersøgelse.

Næsten hver anden af Danmarks godt 2,5 mio. bilister, eller knap 1,2 mio., tager på kør-selv-ferie i sommerferien. De fleste lægger kør-selv-ferien i Danmark, mens Tyskland er det mest besøgte sted uden for landets grænser.

Størst interesse for Tyskland herhjemme er der i de sydlige egne. Hver anden af de omtrent 300.000 bilister og deres familier, der finder den tyske rejseparlør frem, kommer fra Midt-, Syd- og Sønderjylland.

Tyskland er trygt

Det står alt sammen at læse i Applus Bilsyns nye undersøgelse foretaget inden sommerferien blandt 2.632 bilister.

- Jyderne er vant til at rejse over grænsen og købe ind eller tage på ferie. Mange i Sønderjylland taler flydende tysk. Derfor er de trygge ved at rejse afsted, fortæller Kasper Rønnow, rejseekspert og direktør hos A&O Hostels, som er en tysk hotelkæde med 39 hoteller i bl.a. Tyskland og Østrig.

- Vi modtager mange danskere, som ønsker at bo centralt, men billigt. Vores gæster går på opdagelse i kulturlivet samt de mange restauranter og caféer. Især Berlin og Hamburg er populære, fordi det kun ligger få timers kørsel fra Danmark og har rigtig meget spændende at byde på, tilføjer Kasper Rønnow.

Omkring 200.000 bilejere samt deres medrejsende kører på ferie til Italien, som er det næstmest besøgte kør-selv-land uden for Danmark.

Hold øje med 70 miljøzoner

For de bilister, der skal til udlandet, anbefaler Applus Bilsyn, at man får bilen tjekket for vigtige fejl og mangler, før man tager afsted. Skal man sydpå, bør man sikre, at bilen er udstyret med et tysk miljømærke.

- De tyske trafikmyndigheder giver ikke ved dørene, hvis man først er kommet ind i en af de ca. 70 miljøzoner, som skal beskytte borgerne i byerne og kommunerne mod finstøv i form af partikler med forskellige størrelser. Hver overtrædelse honoreres med en bøde på ca. 105 euros inklusiv administrationsomkostninger, siger Per V. Rasmussen, adm. direktør hos Applus Bilsyn.

De 5 mest populære kør-selv-steder i udlandet

  1. Tyskland 12 %
  2. Italien 8 %
  3. Sverige 5 %
  4. Frankrig 4 %
  5. Schweiz/Østrig 2 %

Kilde: Applus Bilsyn

Ferie i Tyskland? Så husk miljømærket

Flere end 70 tyske byer har indført miljøzoner siden 1. januar 2008, hvor kun biler med et grønt miljøzonemærke (Umweltplakette) må køre ind. Mærket bliver forsynet med bilens indregistreringsnummer og er gyldigt i hele bilens levetid.

Du købe miljøzonemærke i vores synshaller og i webshoppen.

Nyttig link