Vi bærer mundbind i alle vores synshaller.

Fra og med den 29/10-2020 er der kun adgang for vores kunder i synshallerne, hvis de bærer mundbind. Såfremt at kunder ikke har mundbind, bedes de afvente ude foran selve synshallen.

Sidste chance for anhængertræk til mikrobiler

Sidste chance for anhængertræk til mikrobiler
bestil tid white

Online booking

Bestil tid her

synshal white

Synshal nær dig

Find Synshal

priser white

Gode tilbud nær dig

Bilsynspriser

Fra 1. juli 2017 er det slut med at få godkendt sin mikrobil til at køre med anhænger. Besøg Applus Bilsyn og hør, om bilen kan godkendes inden.

Tusindvis af bilister, som kører rundt i en VW Up, Skoda Citigo, Seat Mii eller lignende kan fra den 1. juli ikke længere få godkendelse til anhængertræk til trailer.

Det betyder imidlertid ikke, at det er umuligt at få anhængertræk på sin mikrobil.

Undersøg dispensation

”Indtil videre har Færdselsstyrelsen givet dispensation for nye godkendelser til anhængertræk, som bruges til trailere frem til 1. juli. Tager man sin bil forbi Applus Bilsyn, så oplyser vi, om bilen er egnet til en dispensation hos Færdselsstyrelsen. Kan der gives dispensation, er der ingen problemer med at få anhængertræk inden 1. juli, så man kan køre rundt med trailer efter den 1. juli,” siger Per V. Rasmussen, adm. direktør hos Applus Bilsyn.

De nye regler, som indeholder en dispensation frem til den 1. juli, trådte i kraft den 1. januar 2017. Reglerne blev ændret, fordi kørsel med anhængere bl.a. øger forureningen fra de små biler, så de ikke overholder miljøkravene.

Populære minibiler der ikke kan få anhængertræk efter 1. juli 2017

VW Up, Mini, Skoda Citigo, Seat Mii, Citroen C1, Peugeot 108/208, Toyota Aygo. Ifølge Bilimportørerne findes der i dag 455.000 mikrobiler i Danmark, hvoraf en del allerede er godkendt til anhængertræk og derfor ikke skal gøre noget.

Nyttige links