Skift til sommerdæk i april

Skift til sommerdæk i april
bestil tid white

Online booking

Bestil tid her

synshal white

Synshal nær dig

Find Synshal

priser white

Gode tilbud nær dig

Bilsynspriser

April er ikke bare spirende forår - det er ensbetydende med hjulskifte på bilen.

Hundredtusinder af bilejere får sommerdæk på i april, viser undersøgelse. Vi giver dig tips til, hvad du ellers bør tjekke på bilen.

To ud af tre bilister – eller 1.700.000 bilister - af Danmarks ca. 2,6 mio. bilejere skifter nemlig til sommerdæk i april. Knap 200.000 venter til maj, mens omtrent dobbelt så mange ordnede paragrafferne i marts.

Det oplyser Applus Bilsyn, der har foretaget en undersøgelse blandt 2.936 bilister.

Tjek selv bilen efter

- Vinteren er overstået, og bilisterne bruger de kommende helligdage og weekender til at skifte sommerdæk. Det er klogt: Vinterdæk er dyre, og det handler om at spare på dem. Samtidig viser tests, at sommerdæk bremser hurtigere end vinterdæk på tør vej og altså lunere vejr, hvilket vi får mere af i den kommende tid, siger teknisk chef hos Applus Bilsyn, Lars Kiholm.

Rigtig mange vælger selv at finde krydsnøgle og donkraft frem. Er man allerede i gør det selv-tøjet, er det en god idé at tjekke en række ekstra ting på bilen.

- Man kan selv kontrollere dækkenes slidbane, der skal være mindst 1,6 mm. For at undgå rust bør man vaske bilen samt kontrollere og evt. påfylde olie, køle- og bremsevæske. Bilens instruktionsbog viser hvordan. Vask desuden bilen og giv den en voksbehandling, der forstærker lakken og udglatter ridser, siger Lars Kiholm.

- Vil man vide mere om bilens forfatning, kan vi udfærdige en TilstandsAttest i forbindelse med syn, eller som selvstændig test. En TilstandsAttest  er en biltest, som har til formål at give dig et overblik over bilens tilstand uden, at der bruges timer på at skille bilen ad.

Fakta: 3 forårstips til bilen

  1. Få en professionel til at teste dit aircon- og kølesystem, så indetemperaturen ikke bliver for høj til sommer
  2. Tjek bremsevæske, olier og vand så du er sikker på, at din bil er smurt og enkelte dele ikke brænder sammen
  3. Kontrollér pærer, lys, blinklys, batteri, bremser og sikringer på bilen

Vi anbefaler, at du får hjælp af en bilkyndig, hvis ikke du selv har forstand på ovenstående punkter - mange af tingene er ikke helt så nemme at tjekke, som de lyder.

Nyttige links

Kilde: Applus Bilsyn