Tjek bilen før sommer med disse 5 ekspertråd

Tjek bilen før sommer med disse 5 ekspertråd
bestil tid white

Online booking

Bestil tid her

synshal white

Synshal nær dig

Find Synshal

priser white

Gode tilbud nær dig

Bilsynspriser

Hver anden bilejer rejser ifølge Applus Bilsyn på bilferie i år. Skal du også afsted, får du her fem råd fra bileksperterne.

Tiden man bruger på at kontrollere bilen hjemmefra, før man drager ud på bilferie, er altid godt investeret. Det fortæller landets største bilsynskæde, Applus Bilsyn.

- Risikoen for et ufrivilligt stop bliver meget mindre. Det føles trygt at vide, at man har udskiftet olien, pumpet dækkene, tjekket op på bremserne, skiftet bilens filtre og måske fået udskiftet bremsevæsken, så man bremser optimalt. De fleste motorstop på bilferien skyldes grundlæggende mekaniske defekter, siger Paul Christensen, teknisk chef hos Applus Bilsyn.

Gør-det-selv eller professionel hjælp?
Ifølge Paul Christensen kan man reducere sine udgifter til bilen ved at kontrollere en række ting selv. Dæk og oliestand er åbenlyse eksempler. Andre områder er bilens forlygter og blinklys, som der findes gør det selv-guides til på YouTube, og for de mere efne måske endda retningen på lyset. Er man i tvivl, bør man tale med en synsmand.

- Tal også gerne med en professionel om, hvordan man får undersøgt bilens aircondition, sikringer og elektriske kredsløb. Det kræver ofte særligt udstyr og er umiddelbart ikke muligt hjemme i garagen, forklarer Paul Christensen.

- Og så kan man altid få foretaget en tilstandsattest hos sin lokale Applus Bilsyn, hvor synsmanden gennemgår køretøjets tilstand for fejl og mangler, så de kan blive rettet.

Hvad med ABS og ESC/ESP?
Bremserne er et kapitel for sig. Har man en bil med ABS, dvs. blokeringsfri bremser, samt ESC/ESP, elektrisk stabilitetskontrol, skal man være opmærksom på, at ingen af kontrollamperne for disse systemer må indikere fejl. Lyser en lampe i displayet, skal man kontakte sin mekaniker.

Her er bilen ekstra sårbar
Motordele i aluminium, f.eks. karosseri og styretøjsophæng på de dyrere biler, er ekstra sårbare. Vask dem grundigt. Varierende temperaturer omkring frysepunktet resulterer i kondensvand og damp i bilen, og det kan også medføre problemer.

Vær opmærksom på disse 5 ting når du kontrollerer bilen
1. At kontrollere bremsevæske, olier og vand er ikke så nemt, som det lyder til. Få det evt. ordnet på dit værksted eller din bilsynshal, så du er sikker på, at din bil er smurt og enkelte dele ikke går i stykker. Gamle væsker kan betyde, at bilens motor hakker, og at bremserne ikke fungerer ordentligt.
2. Det er nemt nok at kontrollere, om der er lys i dine lygter, men batteri og sikringer på bilen, bør du få en professionel til.
3. Få også en professionel til at teste dit aircon- og kølesystem, så du ikke lider overlast i varmen hen mod sommer.
4. Få desuden en professionel Applus Bremseattest, som er en kontrol af bilens bremser.
5. Skift til sommerdæk. Husk Miljømærker til Tyskland.
Kilde: Applus BilsynRelevant information

Se mere om miljøzoner i Tyskland
https://www.applusbilsyn.dk/leasing-biltest/tyske-miljozonemaerker