Top 10: Sådan gør danskerne bilen forårsklar

Top 10: Sådan gør danskerne bilen forårsklar
bestil tid white

Online booking

Bestil tid her

synshal white

Synshal nær dig

Find Synshal

priser white

Gode tilbud nær dig

Bilsynspriser

Bilejerne er i hopla i disse dage, hvor ni ud af ti giver bilen en omgang med haveslangen, viser ny undersøgelse. Se her hvad vi bruger tiden på, når vi gør bilen forårsklar - og hvad bileksperterne anbefaler.

Forår rimer på bilvask og støvsugning af bilen. I hvert fald når man spørger bilejerne.

Ny undersøgelse blandt 2.270 bilister viser, at danskerne bruger megen tid på at gøre bilen forårsren – hver anden bruger omkring en halv dag. Især det at vaske, fjerne affald og støvsuge har høj prioritet.

Mere end 90 procent af bilisterne sætter flueben ud for disse rengøringsdiscipliner, mens sysler som lakering, reparation af sæderne og rustbehandling bliver gjort af langt færre.

‟Det understreger, at bilisterne passer på deres biler og sørger for at holde det synlige skidt væk. Det er sundt og vigtigt, men undersøgelsen kan også indikere, at nogle nedprioriterer de lidt større opgaver som at få bilen undersøgt for rust. Måske fordi de ikke tænker over det eller ikke rigtig ved, hvordan de skal gribe tingene an. For at sikre at bilen holder sin værdi anbefaler vi, at man hvert eller hvert andet år tager sin bil til en fagmand og får lavet en RustAttest. Vi gør det for kun 349 kr. og dertil får du et godt tilbud på rustbeskyttelsen.” siger adm. direktør hos Applus Bilsyn, Per V. Rasmussen.

Top 10: Det ordner vi på bilen i foråret

  1. Vasker den 96 %
  2. Støvsuger og fjerner affald 92 %
  3. Renser og olierer gummilister 38 %
  4. Skifter olie 23 %
  5. Renser klimaanlæg kemisk 16 %
  6. Får bilen rustbeskyttet 12 %
  7. Højtryksspuler bilen 10 %
  8. Får bilen rustbehandlet 7 %
  9. Lakerer selv bilen 5 %
  10. Skifter eller reparerer sædebetrækket 3 %

Kilde: Applus Bilsyn