Registreringssyn

Registreringssyn
bestil tid white

Online booking

Bestil tid her

synshal white

Synshal nær dig

Find Synshal

priser white

Gode tilbud nær dig

Bilsynspriser

Registreringssyn

Hvad er registreringssyn?

Ved et registreringssyn kontrollerer vi grundlæggende de samme ting som ved et periodisk syn. Det vil sige sikkerheds- og miljømæssige forhold for køretøjet. Se mere under Periodisk Bilsyn.

BOOK TID - START NU

Hvornår skal du til registreringssyn?

Du skal til registreringssyn, hvis der er foretaget konstruktive ændringer ved køretøjet – det kan f.eks. være eftermonteret trailertræk/udstyr over 50 kg eller ændringer ved styretøj, bremser og karrosseri mv. - eller hvis det skal indregistreres.

Generelt gælder der, at du skal have indregistreret dit køretøj i DMR (SKAT’s motorregister), hvis:

  • Du har købt et nyt køretøj uden typegodkendelse
  • Du har købt et brugt køretøj, som ikke er blevet synet og godkendt inden for de seneste 2 år
  • Dit køretøj har været afmeldt i mere end 1 år

For at kunne få registreret køretøjet foretager Applus Bilsyn et registreringssyn på køretøjet. Når vi har gennemført dette syn kan køretøjet indregistreres hos SKAT, og vi hjælper dig gerne med at få nummerpladerne til dit køretøj.

Husk at medbringe køretøjets registreringsattest?

Til et registreringssyn skal du medbringe registreringsattesten til køretøjet ellers kan vi ikke foretage registreringssynet. Dette gælder ved syn af alle typer køretøjet, såsom trailere osv.

Skal jeg kontrollerer noget selv?

Når du har været til registreringssynet, skal du kontrollerer oplysningerne på den nye registreringsattest:

  • Ejer og bruger er korrekt angivet.
  • Navne og adresser er rigtige.
  • Stelnummer og registreringsnummer stemmer overens med bilen.
  • At anvendelsen er korrekt (Står bilen f.eks. fortsat til udlejning uden fører eller taxikørsel, selvom den bruges til privatbrug).
  • At godkendelsesdatoen er indsat som ’valgfri synsdato’.
  • Trækkrog er registreret. På registreringsattesten vil der da oftest stå ’synsfri sammenkobling’.

Er der fejl i registreringsattesten, skal du straks kontakte SKAT. Især trækkrogen er et område, hvor vi oplever at den ikke er blevet registreret med.

Er registreringsyn og bilsyn det samme?

Nej, der er enkelte forskelle på registreringsyn og bilsyn. Derfor kan der også prismæssigt være forskel på ydelsen. F.eks. så gælder særpriser for bilsyn f.eks. orangepris, lørdagspris, formiddagspris osv. ikke for registreringssyn. Alle vores priser for registreringssyn er angivet under synshallernes egen side og tilknyttet prisliste.

Syn ved ejerskifte

Hvis du køber en brugt person- eller varebil som er afmeldt i Motorregisteret for mere end 1 år siden, skal den til registreringssyn.

Når du køber en brugt bil, er det vigtigt, at du registrerer ejerskiftet i Motorregistret.

Er en bil indkaldt til periodisk syn ved ejerskifte, vil den seneste frist for syn fremgå af ejerskiftekvitteringen fra Motorregistret. Fristen for syn forlænges ikke ved ejerskifte. Du kan ikke ejerskifte en bil, hvis synsfristen er overskredet.

Hvad koster et registreringssyn?

Det er alt afhængigt af hvilket køretøj, som du skal have synet og hvor i landet, du skal have den synet. Du kan altid finde priser på syn af alle typer køretøjer, som din nærmeste Applus synshal håndterer, på synshallens egen side.

Du kan finde din nærmeste synshal her.

Hvad er konstruktive ændringer og hvad koster det?

En konstruktiv ændring kan f.eks. være at få monteret eller eftermonteret et partikelfilter. Konstruktive ændringer koster 630 kr. som tillægges prisen på registreringssynet. 

Find synshal

Bestil tid til registreringssyn

Bestil tid til registreringsyn i vores webbooking.

BOOK TID - START NU