KloningsAttest

Applus Danmark er den første synsvirksomhed i Danmark, som udfører en KloningsAttest. Det er relevant for dig, som gerne vil købe en god brugt bil – enten i Danmark eller i udlandet, hvor du selv står får importen alene eller i samarbejde med et dansk selskab.

Hos Applus kombinerer vi en intensiv gennemgang af bilen i synshallen med en kontrol af papirerne – COC dokument og registreringsattest – så vi sikrer, at det er originale papirer.

På den måde kan du som kunde være med til at gardere dig imod, at bilen er:

En klonet model:
For at få nedsat afgiften eller forsikringen, har vi set eksempler på, at vi ser en BMW M3 i synshallen, men at papirerne reelt er en MBW 320. I Applus KloningsAttest vil det fremgå, at der er fejl i papirerne og at der ikke er sammenhæng mellem selve bilmodellen og papirerne. Applus kan derfor ikke verificere bilens identitet.

En klonet bil:
Bilen har skiftet identitet. Det kan være en stjålet bil - fra et vilkårligt land. Bilen kommer til Danmark, men ikke med sin oprindelige identitet, men fremstår nu som en anden – og ikke stjålet bil. Fx har den fået sin nye identitet fra en totalskadet bil, som er trukket tilbage fra markedet. Der kan derfor være flere biler, som på den måde kan få samme identitet.

Der skal derfor laves en ændring på den fysiske bil, så den tilpasses dokumenterne. Det vil bl.a. betyde ændring i det prægede stelnummer – men også stelnumre i motorboks og andre steder kontrolleres både i synshallen, og hvis vi ser indikationer på manipulation, så udvides testen med en OBD-måling. De fysiske stelnumre testes endvidere med en MY-måler, da en lakering aldrig kan foretages lige så tyndt manuel, som en robot fra producentens side kan udføre det.

 

Billeder Kloning

5 siders rapport
Alle de udførlige test og gennemgangen kombineres med en billedserie, der samlet udmønter sig i en rapport på 5 sider, hvor Applus kan verificere køretøjets identitet – eller det modsatte - så du ved ud fra de gennemgåede elementer, om der er risiko for, om du er ved at købe eller har købt en klonet bil.

Booking af køretøj:
En Applus KloningsAttest skal bookes via www.bilsyn.dk og kan udføres i 45 synshaller fordelt over hele Danmark. Gennemgangen tager ca. 60 – 90 minutter inkl. tiden til bilsynet.

Du skal altid booke Applus KloningsAttest med Told- og registreringssyn, hvis køretøjet er importeret og ikke tidligere har været registreret i Danmark. Har køretøjet været eller er det registreret i Danmark, skal Applus KloningsAttest bookes med et registreringssyn.

 

Du skal medbringe:

 • Køretøjet
 • Originalt COC-dokument
 • Original Registreringsattest (del 1 og del 2 med mindre, at det er en handel mellem 2 leasingselskaber)
 • Alle nøgler tilknyttet køretøjet

Har du også Servicehistorik på bilen og anden relevant information omkring køretøjet, vil det være en fordel at medbringe.

 

Applus KloningsAttest – pris:

Prisen er 2.080 kr. inkl. moms ex. synsprisen og synsgebyr.

3 gode råd ved brugtbilskøb

Kom sikkert igennem købet

 1. Få bilen testet
 2. Tag forbehold for fejl på slutsedlen
 3. Tjek om der er restværdi i køretøjet

Vi tester bilen med et smil

Hvorfor vælge Applus Bilsyn?

 • Nem og enkel tidsbestilling
 • Konkurrencedygtige priser
 • Altid en synshal nær dig
 • Høj kundeservice
 • Uvildig rådgivning i hallen