5 tips til at vedligeholde bilen henover vinteren

5 tips til at vedligeholde bilen henover vinteren
bestil tid white

Online booking

Bestil tid her

synshal white

Synshal nær dig

Find Synshal

priser white

Gode tilbud nær dig

Bilsynspriser

5 effektive råd til vedligeholdelse af bilen henover vinteren, så du sparer reparationsudgifterne.

Det er ikke for ingenting, at det kan betale sig at passe ekstra på bilen netop nu.

Applus Bilsyns synsmedarbejdere vurderer, at ca. 60 procent af bilers rustskader grundlægges om vinteren. Det viser en intern rundspørge hos Danmarks største bilsynsvirksomhed.

Vintervedligeholdelse sparer penge

“Danske bilejere bør selvfølgelig være opmærksomme på, at det i øjeblikket er vigtigt at holde øje med bilens fx kølervæske, og at bilens batteri ikke aflades i frostvejr. Disse ting kommer stadig bag på mange. Men det kommer bag på endnu flere, hvor meget en bil slides fra december til april på grund af is, vand, salt og småsten på vejene. Holder man derfor sin bil i god stand undervejs, sparer man i bilens løbetid, rigtig mange penge. Bilen holder generelt længere, og det fordrer færre reparationsudgifter,” siger adm. direktør hos Applus Bilsyn, Per V. Rasmussen.

Fakta - 5 vedligeholdelsestips til bilen henover vinteren

 1. Beskyt bilen mod stenslag
  Lige nu er bilernes undervogn udsat for noget af det hårdeste slid overhovedet, fordi de hele tiden bombarderes med sten og snavs, der ligger på vejbanen. Hold øje med stenslag og få gerne bilens undervogn rustbeskyttet. Brug evt. et nanoprodukt til at beskytte bilens lak.

 2. Tjek bilen for rust
  Hovedparten af rustskader opstår om vinteren, fordi bilen i flere måneder udsættes for vand, salt og stenslag. Med mindre du har forstand på biler, kan det være svært at vurdere, om rust truer din bils sikkerhed. Ifølge Teknologisk Institut kan rust på bl.a. bremserør, styretøj, bagbro, forbro eller ophæng til hjul, skader bilens sikkerhed. I kampen mod rust tilbyder mere end 140 Applus synhshaller Gratis Rustkontrol for alle bilsynskunder - læs mere her

 3. Fjern fugt i bilen
  Mængden af fugt i bilen er ekstra høj for tiden, hvilket kan i gangsætte rust i bilens bund. Ventilér bilen så ofte som muligt. Evt. ved at lade vinduet stå åbent i bilen inde i garagen. Tjek med passende mellemrum gulvbeklædningen. Er den fugtig, bør du lufte den og tørre den. Du kan evt. opvarme garagen.

 4. Vask bilen grundigt
  På den måde fjerner du snavs, sten og salt, der ellers slider på bilen og reducerer risikoen for rust forårsaget af kombinationen vand, is og salt. Vask bilen med aktivshampoo og vask hjulkasser og panelkanter så grundigt som muligt.

 5. Smør bilens gummilister
  Kontrollér vinduesviskernes gummiblade og sørg for, at gummiet ikke er revnet, men slutter tæt ind til ruden. Gummilister i døre og vinduer, der ikke er smurt i flere år, kan revne. Smør listerne med silikone og fjern utætheder ind til kabinen.

Nyttige links

Gratis rustkontrol i alle synshaller

Rabat på rustbeskyttelse

TCnano Lak beskytter mod ridser og stenslag

Sonax Xtreme Aktiveshampoo 2-i-1 fjerner snavs hurtigt og effektivt

Sonax Silicone Spray forhindrer fastfrysning og udtørring af gummilister