7 råd til at få bilen gennem synet

7 råd til at få bilen gennem synet
bestil tid white

Online booking

Bestil tid her

synshal white

Synshal nær dig

Find Synshal

priser white

Gode tilbud nær dig

Bilsynspriser

 

Applus+ Bilsyn giver her syv råd til, hvordan bilister vedligeholder bilen, så det bliver nemmere at bestå bilsynet.

Mens den gennemsnitlige bil er knap ni år gammel ifølge Danmarks Statistik, så viser nye oplysninger, at netop ældre biler rammes af mange flere fejl end nye biler.

Ifølge landets største synsvirksomhed, Applus+ Bilsyn, har 12 år gamle biler otte gange flere fejl end fire år gamle biler - fejl der vel at mærke fører til omsyn.


Heldigvis er der flere ting, du kan gøre som bilejer for at passe din bil og øge chancen for, at den kører lydefrit igennem bilsynet. Applus+ Bilsyn giver her deres bedste råd.

7 råd til at vedligeholde og få bilen igennem syn

  1. Følg bilens serviceplan: Identificer og løs små problemer hurtigt for at undgå, at de udvikler sig til større og dyrere reparationer.
  2. Hold øje med bremserne: Begynder dine bremser at larme eller ryste, kan det være tegn på fejl. Få dem efterset, hvis de ikke opfører ’normalt’.
  3. Hold øje med kontrollamperne: Lyser der en advarselslampe i instrumentbordet, så få det undersøgt med det samme. Bilen skal til omsyn, hvis advarselslamper lyser.
  4. Lygter: Kontroller regelmæssigt alle lygter på din bil, da selv mindre lygtefejl giver omsyn i synshallen. Den hyppigste lygtefejl er nummerpladelys, som man ofte glemmer at kontrollere.
  5. Undervognsbeskyttelse og rustkontrol: Giv bilens undervogn opmærksomhed ved regelmæssig undervognsbehandling for at forhindre rust, beskytte karrosseriet og sikre bilen en længere levetid.
  6. Dæk: Sørg for at der er nok mønster på dine dæk, minimum 1,6 mm. Dog anbefales det at skifte allerede ved 3 mm. Alle dækkene skal være af samme type, det går derfor ikke at blande f.eks. sommerdæk og helårsdæk.
  7. Kør en pæn tur inden synet og prøv bremserne af. En kold motor klarer ikke miljømålingen, og er der overfladerust på dine bremser, skal det køres af, så bremsen kan vurderes.
    Kilde: Applus+ Bilsyn