Applus Bilsyn med til at stoppe svindel

Applus Bilsyn med til at stoppe svindel
bestil tid white

Online booking

Bestil tid her

synshal white

Synshal nær dig

Find Synshal

priser white

Gode tilbud nær dig

Bilsynspriser

 

Applus Bilsyn med til at stoppe organiseret svindel med leasingbiler

 

Fleggaard Leasing og Applus Bilsyn går nu sammen om at bekæmpe stigende organiseret svindel med dyre leasingbiler. Midlet er en banebrydende Kloningsattest. 

 

 

Et af landets førende leasingselskaber, Fleggaard Leasing, sætter nu aktivt ind over for en voksende svindel med dyre, premiumleasingbiler. Målet er at afsløre biler med forfalsket identitet, der typisk er stjålet i udlandet og efterfølgende er blevet videresolgt til danske autoforhandlere. Undervejs i forløbet har bilerne fået udskiftet stelnummer med et nummer til en anden bil og fået danske papirer, som gør det svært - nærmest umuligt - at afsløre fupnummeret. 

 

 

Stigende antal sager
I løbet af de seneste seks måneder har Fleggaard Leasing oplevet en mangedobling af svindelforsøg, typisk med eksklusive modeller af mærker som Mercedes, Audi og BMW.

 

- Lige nu oplever vi flere sager end nogensinde før med biler, som på ulovlig vis har skiftet identitet. Udover at det naturligvis er bundkriminelt, så er problemet, at en bil med falsk identitet ikke har nogen værdi hverken for os eller leasingtageren. Selvom vi naturligvis altid leverer bilerne tilbage til forhandlerne, så hænder det jævnligt, at særligt mindre forhandlere ikke har økonomi til at refundere pengene. Og så står vi med tabet, fortæller CFO hos Fleggaard Leasing, Stig Vendelboe Jensen. 

 

 

Rigspolitiet: Organiserede kræfter bag
Rigspolitiet, som lige nu afdækker omfanget, bekræfter, at organiserede kræfter står bag.

 

 

- Rigspolitiet vurderer, at det over de seneste år har været stigende, uden vi kan sætte egentlig antal på. Denne form for svindel har relation til organiseret kriminalitet, herunder med adgang til specialister på området til at udføre de konstruktive ændringer af køretøjets stelnumre, oplyser pressechef hos Rigspolitiet, Thomas Rudbeck.

 

 

Udvikler Kloningsattest

 

For at komme problemet til livs kontaktede Fleggaard Leasing i foråret Applus Bilsyn. Synsfirmaet, som er en uafhængig tredjepart, skal fremadrettet kontrollere udvalgte biler, før leasingfirmaet afregner sagen og sætter plader på bilen. 

 


Som den første synsvirksomhed herhjemme har Applus Bilsyn udviklet en Kloningsattest, der sikrer mod snyd med stjålne biler fra udlandet. Ved en omfattende testprocedure tjekkes om stel-, motor- og gearkassenumrene er korrekte, og ved at dykke ned i bilens servicebog, COC-oplysninger (data fra fabrikanten) og servicehistorik hos bilimportøren kan Applus Bilsyn med stor sandsynlighed fastslå bilens identitet.

 

 

- Kloningsattesten afslører med stor sandsynlighed uregelmæssigheder i forbindelse med bilens identitet. Den er det tætteste, vi kan komme på at fastslå, om leasingfirmaet køber en ‘rigtig’, legal bil eller katten i sækken. I sidste ende er kontrollen faktisk lige så relevant for autoforhandleren, fordi en pletfri Kloningsattest øger troværdigheden omkring bilen, når den skal sælges, fortæller Helle Söderhamn, kommerciel og off-leasingansvarlig hos Applus Bilsyn.

 

 

Omfang af svindel ukendt
Fup med leasingkøretøjer er ikke et nyt fænomen. Leasingfirmaer støder med jævne mellemrum på leasingkunder, som dukker op med falske lønsedler og falske årsopgørelser for at dokumentere, at de er i stand til at lease dyre biler. Men det er de ikke, og bilerne kan ende med at blive solgt af kunden, der siden går under jorden. Det nye er, at svindelen nu både omhandler leasingkunderne og bilernes identitet.
Ifølge Fleggaard Leasing finder problemerne sted hos mange andre leasingfirmaer.

 

 

Kompliceret kriminalitet
- At ændre en bils identitet er en kompliceret affære. Det kræver eksplicit viden om bilerne, mekanikerkompetencer og det helt rigtige værktøj, som kun personer med specifikt kendskab til biler har. Holdt op imod stigningen i antallet af svindelsager har vi anledning til at formode, at der er tale om organiseret kriminalitet, som det nye tiltag helt sikkert vanskeliggør.

 

 

- Vi vil gerne dele vores erfaringer med hele branchen, og opfordrer alle andre leasingfirmaer i Danmark med tilsvarende oplevelser til at anvende Kloningsattesten. På den måde kan vi sammen sætte en brat stopper for svindlen, siger Stig Vendelboe Jensen, Fleggaard Leasing.

 

 

Applus Bilsyn har de seneste år specialiseret sig inden for off-leasing, en kontrol og beskrivelse af leasingbiler, som efter en endt leasingperiode bliver returneret til et leasingfirma, der derefter sælger dem videre.

 

 

For mere information, kontakt:

 

Helle Söderhamn, Applus Bilsyn: 2028 1622

 

Stig Vendelboe Jensen, Fleggaard Leasing: 6118 4677