Disse lande er vi mindst trygge ved

Disse lande er vi mindst trygge ved
bestil tid white

Online booking

Bestil tid her

synshal white

Synshal nær dig

Find Synshal

priser white

Gode tilbud nær dig

Bilsynspriser

 

Der er stor forskel på, hvilke lande bilejerne har mest fidus til, når det handler om smitterisiko på sommerferien, viser undersøgelse fra Applus Bilsyn. Tag forholdsregler, men husk også at nyde ferien, lyder rådet fra virolog, Søren Riis Paludan, Aarhus Universitet.

 

Bilejerne kan igen rejse ud i det meste af Europa. Ikke desto mindre er der stor forskel på, hvilke lande de føler sig mest tilpasse i, når det handler om risikoen for at blive coronasmittet.

Det fremgår af en ny undersøgelse fra Applus Bilsyn, der har adspurgt 1.805 bilejere, hvilket enkeltstående land de er mindst trygge ved at rejse til på grund af coronapandemien.

Italien skaber mest utryghed
På en førsteplads ligger Italien, som hele 23 procent sætter kryds ved. Noget overraskende kommer Danmark på en andenplads med 20 procent, mens Sverige kommer lige bagefter med 17 procent.

- En årsag til at Danmark ligger nummer to kan være, at antallet af bilejere, som kører på bilferie herhjemme i år stiger med cirka 50 procent ifølge vores tal. Sidste år svarede omkring 40 procent, at de skulle på kør selv-ferie i Danmark. I år er samme tal 62 procent. Dermed føler mange måske, at de på kør selv-ferie herhjemme trods alt stadig risikerer at smittet, påpeger Per V. Rasmussen, adm. direktør hos Applus Bilsyn.

De lande som bilejerne ifølge tallene er mest trygge ved er lande som Ungarn, Tjekkiet, Finland og Island, som alle får under 1 procent af stemmerne.

Virolog: Rejs derhen hvor du føler dig tryg
Ifølge virolog og professor ved Aarhus Universitet, Søren Riis Paludan, bør man kun rejse derhen, hvor man er tryg. Herudover bør man være ekstra opmærksom på ikke at være på steder med for mange mennesker, fordi der her kan være stor spredning af covid-19.

- Det er vigtigt at holde distance og stadig sørge for sin hygiejne, dog skal man ikke være bange for at tage afsted. Når man kommer hjem, kan man altid tage en test, som er et nyt værktøj tilgængelig for alle. Er testen positiv, bør man informere sin familie og omgangskreds.

Husk at nyde ferien
- Så man skal huske håndsprit og eventuelt et mundbind, som man kan trække frem, hvis man alligevel ender i en større forsamling eller med en tæthed af mennesker. Og husk at der også er tale om ferie. Gør de ting, som man nyder, og lad ikke antallet af forholdsregler ødelægge oplevelsen, lyder rådene fra Søren Riis Paludan.