Applus har indført et energitillæg på 20 kr. inkl. moms for periodesyn og registreringssyn og 10 kr. inkl. moms for omsyn.

Høje priser får flere og flere til at stille bilen

Høje priser får flere og flere til at stille bilen
bestil tid white

Online booking

Bestil tid her

synshal white

Synshal nær dig

Find Synshal

priser white

Gode tilbud nær dig

Bilsynspriser

 

Rekordhøje benzin-og dieselpriser får flere og flere til at stille bilen

Spritnye tal viser, at andelen af bilister, der kører mindre på grund af de stigende brændstofpriser, er næsten fordoblet siden februar.

Mellem 17.39 og 17.49 kr. for en liter benzin og 14.89 til 14.99 for en liter diesel.

Sådan ser brændstofpriserne ud ude hos forbrugerne i disse dage, og de galoperende brændstofpriser – de højeste siden september 1982 ifølge DrivkraftDanmark.dk - gør ondt på bilisterne.

Faktisk så ondt, at stadig flere bilister vælger at lade bilen stå hjemme i garagen, fremgår det af en helt ny undersøgelse foretaget af Applus Bilsyn blandt 1.279 bilister.

Ifølge tallene indhentet i denne uge, svarer 33 procent - eller hver tredje bilist -, at de kører mindre på grund af de stigende brændstofpriser.

Det er en klar stigning sammenlignet med i februar, hvor Applus bilsyn gennemførte samme undersøgelse blandt 1.322 bilejere. Dengang lød samme tal på 18 procent af de adspurgte.

Andelen af bilister som kører det samme som før Ukraine-krigen, der har været den væsentligste katalysator for de vilde prisstigninger, er i samme periode faldet fra 82 til 66 procent, viser de to undersøgelser.

Og den kan falde yderligere, hvis priser fortsætter deres himmelflugt, vurderer Applus Bilsyn.

- Alle bilejere får i øjeblikket kærligheden at føle, når de tanker bilen. Priserne stiger i øjeblikket nærmest uge for uge, og der er i prismæssig forstand ikke rigtigt noget sted at skjule sig som bilejer, bortset fra at køre mindre. Fortsætter benzin- og dieselprisen yderligere op, vil vi se endnu flere, der bogstavelig talt lader bilen stå i indkørslen, vurdere teknisk konsulent hos Applus Bilsyn, John Gantzhorn.

 

Parkering derhjemme er blevet populært
Og netop angående samme har synskæden også spurgt om, hvorvidt prisstigningerne resulterer i, at ”bilisterne parkerer bilen i garagen for at spare penge”. Ligeledes 33 procent svarer ja - de fleste en til tre dage om ugen -, hvilket er mere end en fordobling i forhold til i februar. Her svarede 85 procent, at dette ville være ”uforeneligt med mit eller min families transportbehov”.

- Realiteterne lige nu er, at der er historisk høje omkostninger forbundet med at køre bil, og så må man som bilejer gøre op med sig selv, i hvilket omfang man har lyst til eller praktisk set har mulighed for at spare på denne udgiftspost. Det vil være svært for mange familier, siger John Gantzhorn.

Prisen på en liter benzin er siden juni 2021 steget fra 12,79 kr. til 17,39 – eller 36 procent. Med udsigt til fortsat knaphed på olie og nye EU-olierestriktioner mod russisk olie og energi får bilisterne ikke noget forærende ved benzin- og dieselpumperne - nærmere tværtimod.