Nye regler for campingvognsejere

Nye regler for campingvognsejere
bestil tid white

Online booking

Bestil tid her

synshal white

Synshal nær dig

Find Synshal

priser white

Gode tilbud nær dig

Bilsynspriser

 
 

 

Langt hovedparten af landets omkring 140.000 campingvognsejere får fremover færre steder at syne campingvognen. – De nye regler skal sikre en mere grundig kontrol og gavner trafiksikkerheden, forklarer Applus+ Bilsyn, der fortsat kan syne campingvogne.

Nye skrappere regler for inspektion af campingvogne betyder, at markant færre inspektionshaller fremover vil have tilladelse til at syne campingvogne.

Indtil nu har en lang række af synsvirksomheder kontrolleret campingvogne ved hjælp af en donkraft, men det rækker ikke fremover. I stedet skal synsmedarbejdere udføre et syn ved hjælp af en mekanikergrav eller en egnet lift, så campingvognen kan inspiceres ordentligt nedefra, forklarer landets største bilsynsvirksomhed.

- Formålet med de nye regler er at sikre en mere ensartet kvalitet i campingvognssyn på tværs af alle bilsynsvirksomheder og på den måde forbedre trafiksikkerheden. Det er positivt for alle trafikanter, siger teknisk konsulent hos Applus+ Bilsyn, John Gantzhorn.

 

Omfatter ni ud af ti campingvogne
De nye regler omfatter alle campingvogne - samt i øvrigt andre påhængskøretøjer såsom trailere og skurvogne - med en tilladt totalvægt på mere end 750 kilo og under 3.500 kilo.

- I praksis vejer ni ud af ti campingvogne over dette, da de færreste familier kan overnatte i de helt små campingvogne. Dermed rammer regelændringen næsten alle campingsvognsejere, oplyser John Gantzhorn.

Tjek om din synshal lever op til kravene
- Før næste syn skal man være opmærksom på, om man skal finde en ny synsvirksomhed, fordi mange synsleverandører ikke opfylder de skærpede kvalitetskrav. Det kan man undersøge på synsvirksomhedens hjemmeside. Hos Applus+ Bilsyn har vi 50 inspektionshaller i hele landet, som følger kravene, forklarer John Gantzhorn.

Campingvognens egenvægt og totalvægt henfører til hhv. vægt uden og med udstyr og bagage. Vægtene står anført på campingvognens registreringsattest.

Er man i tvivl om campingvognens vægt, kan man få den vejet den hos en godkendt vejer og måler, se en oversigt her. Ifølge Camping Outdoor Danmark findes der i alt 140.000 campingvogne i Danmark.