Benzinpriser - Sådan sparer du på de dyre dråber

Benzinpriser - Sådan sparer du på de dyre dråber
bestil tid white

Online booking

Bestil tid her

synshal white

Synshal nær dig

Find Synshal

priser white

Gode tilbud nær dig

Bilsynspriser

 

 

Danskernes private husholdningsbudget kan snart blive ramt hårdt, når benzin- og dieselpriserne forventes at stige med omkring 20 procent frem mod foråret. Følg Applus+ Bilsyns fem råd til hvordan du reducerer din kørsel og holder omkostningerne nede.

Ifølge en ny prognose for olieprisen fra Jyske Bank vil olieprisen stige med 20 procent frem mod maj næste år, hvilket samtidig vil presse priserne på benzin og diesel tilsvarende op.

- Dermed kommer vi til at teste sidste års høje prisniveauer, og det er ikke usandsynligt, at f.eks. prisen på en liter benzin kommer i nærheden af 17 kroner næste år, forklarer oliestrateg, Jan Bylov fra Jyske Bank.

De stigende oliepriser og dermed brændstofpriser skyldes ifølge Jyske Bank ikke voksende efterspørgsel, men derimod et stadig mere snævert olieudbud, drevet af især OPEC.

Prisen på brændstof kan desuden stige yderligere, hvis præsident Putin vælger at skære i den russiske olieproduktion, advarer Jan Bylov.

 

En literpris for benzin og diesel på henholdsvis 17 og 15 kr. fik sidste år mange bilister til at skrue ned for hastigheden på motorvejene og finde cyklen frem.

Applus+ Bilsyn, der har fulgt udviklingen tæt, forventer, at danske bilister vil gøre noget tilsvarende i takt med prisstigningerne for at reducere kørselsomkostningerne.

- Sidste år gennemførte vi en undersøgelse i maj blandt 1.305 bilister, der viste, at mere end hver anden bilist satte farten ned på motorvejen for at spare på brændstoffet. I november spurgte vi 1.182 bilister, og her svarede hver anden, at de kørte mindre end tidligere for at reducere brændstofomkostningerne. Nu ved danskerne, hvor nemt det er at cykle eller køre med offentlig transport. Derfor vil vi se mere af samme skuffe, når og hvis priserne stiger, fortæller John Gantzhorn, teknisk konsulent hos Applus+ Bilsyn.

Danskernes pengepunge kan blive udfordret i de kommende måneder, når benzinpriserne forventes at stige markant. Men med de rette foranstaltninger og bevidst kørselsadfærd kan bilisterne selv være med til at holde deres brændstofbudgetter i skak.

Sådan reducerer du brændstofomkostningerne


1. Kør brændstoføkonomisk:
Justér din kørestil for at opnå bedre brændstoføkonomi. Undgå hurtige accelerationer og hårde opbremsninger, da dette kan øge brændstofforbruget betydeligt. Oprethold en jævn hastighed på motorvejen og udnyt cruisecontrol-funktionen, hvis din bil har en. Undgå unødig tomgang, da det kan føre til unødvendigt brændstofforbrug. Planlæg dine ruter omhyggeligt for at undgå trafikkøer og optimere din kørsel.

2. Fast vedligeholdelse: Regelmæssig vedligeholdelse af din bil er afgørende for en bedre brændstoføkonomi. Følg bilproducentens anbefalinger vedrørende olieskift, udskiftning af luftfilter og tændrør. Sørg for korrekt dæktryk, da lavt dæktryk kan føre til øget rullemodstand og dårligere brændstofeffektivitet. Tjek også for lækager og fejl i brændstofsystemet, da disse kan påvirke brændstofforbruget negativt.

3. Aerodynamik: Reducer unødvendig vægt og forbedr aerodynamikken for at mindske brændstofforbruget. Fjern overflødige genstande fra din bil, undgå tagbokse eller cykelstativer, da disse kan øge luftmodstanden og forringe brændstofeffektiviteten.

4. Del kørsel: Skal der for alvor skæres ind til benet, så er samkørsel med familie, naboer eller kolleger en mulighed for at få færre bilture. Etabler f.eks. samkørsel til arbejde/skole. Mindre kørsel mindsker brændstofforbrug, trafik og udledning.

5. Effektiv ruteplanlægning: Brug GPS eller apps til bedre ruter og undgå trafikkøer. Kombiner ærinder på turen for mindre brændstofbrug, tidsspilde og stress.

Kilde: Applus+ Bilsyn

Related links