×

Besked

JUser: :_load: Kan ikke indlæse bruger med ID: 56

Køretøjs- og nummerpladetyper

Praktiske informationer omkring køretøjs- og nummerpladetyper.

Nummerplader

Vi ligger inde med alle typer af normale nummerplader. Det vil sige gule og hvide plader med og uden EU-symbol samt såkaldte papegøjeplader og amerikanerplader til nedenstående køretøjer:

 • Personbil
 • Varebil
 • Stor personbil
 • Motorcykel
 • Lastbil
 • Campingvogn
 • Traktor
 • Sættevogn
 • Lille knallert
 • Påhængsvogn
 • Stor knallert

Vi tager imod bestilling af specialplader som 3. nummerplade, erstatningsnummerplader, ønskenummerplader, historiske nummerplader mv.

Har du fået stjålet en nummerplade, skal ny nummerplade bestilles online på SKAT.dk, hvor du kan logge ind via din NemID/ MitID. Læs mere om proceduren på SKAT.dk.

on Fredag juni 29

Specialnummerplader

Du kan søge om at få historiske nummerplader til personbiler og motorcykler, der er registreret første gang før den 1. april 1976.

Historiske nummerplader følger køretøjet og skiftes kun, hvis ejeren selv ønsker det.

Du kan bestille dine historiske nummerplader hos Applus Bilsyn ved at henvende dig i en af Applus Bilsyns knap 100 nummerpladeekspeditioner.

Du skal medbringe kontroltal/RAK-koder når du bestiller historiske nummerplader.

Historiske nummerplader kan kun bestilles til afhentning i et skattecenter. Leveringstiden er 3-4 uger.

Pris hos Applus Bilsyn: kr. 1.490 (1 stk.), 2.730 (2 stk.) inkl. gebyr.

Find nærmeste nummerpladeekspedition

on Fredag maj 03

På ønskenummerplader bestemmer du selv tal og bogstaver (mindst to og højst syv tal eller bogstaver inkl. evt. mellemrum). Du kan få ønskenummerplader til personbiler, motorcykler og autocampere.

Du kan bestille din ønskenummerplade hos Applus Bilsyn ved at henvende dig i en af Applus Bilsyns knap 100 nummerpladeekspeditioner.

Ønskernummerpladerne kan kun bestilles til afhentning i et skattecenter. Leveringstiden er 3-4 uger, uanset hvad du vælger.

Pris hos Applus Bilsyn: Kr. 12.430 (2 stk.). kr. 11.840 (1 stk.) inkl. gebyr.

Find nærmeste nummerpladeekspedition

on Fredag maj 03

Du kan hos SKAT bestille prøvemærker, hvis du i en kort periode har brug for at køre med et køretøj, der ikke har nummerplader.

Læs mere om prøvemærker og bestilling hos SKAT

 

 

on Fredag maj 03

Mister du en nummerplade til din bil, eller er en af dine nummerplader bliver ulæselig eller beskadiget, kan du bestille en erstatningsnummerplade.

Denne form for erstatningsplader kaldes en Ombytter. Ved en Ombytter kan man vælge om det kun er 1 plade eller begge plader, der skal ombyttes.

Du kan kun få en erstatningsnummerplade, hvis du stadig har én nummerplade. Hvis du har mistet nummerpladen til fx en motorcykel eller en trailer, eller hvis du mister begge nummerplader til din bil, kan du ikke få en erstatningsnummerplade. Du skal i stedet købe et sæt nye nummerplader.

Du kan bestille din erstatningsnummerplader hos Applus Bilsyn ved at henvende dig i en af Applus Bilsyns knap 100 nummerpladeekspeditioner.

Du skal medbringe kontroltal/RAK-koder når du bestiller din erstatningsnummerplade.

Du vælger, om erstatningsnummerpladen skal sendes til dig, eller om du vil hente den hos SKAT. Leveringstiden er 3-4 uger, uanset hvad du vælger.

Pris hos Applus Bilsyn: kr. 775 inkl. gebyr. Sæt pris: kr. 1.305 inkl. gebyr.

Har du mistet alle plader på køretøjet så se mere Her

Find nærmeste nummerpladeekspedition

on Fredag maj 03

Den 3. nummerplade skal du bruge, hvis din bagerste nummerplade er helt eller delvist dækket, for eksempel når du transporterer en cykel.

Du kan bestille en 3. nummerplade med rød skrift hos Applus Bilsyn ved at henvende dig i en af Applus Bilsyns knap 100 nummerpladeekspeditioner.

Du skal medbringe registreringsattesten da vi skal bruge kontroltal/RAK-kode når du bestiller den 3. nummerplade.

Du vælger, om nummerpladen skal sendes til dig, eller om du vil hente den hos SKAT. Leveringstiden er 3-4 uger, uanset hvad du vælger.

Pris hos Applus Bilsyn: Kr. 275 inkl. gebyr.

Find nærmeste nummerpladeekspedition

on Fredag maj 03 by

Køretøjstyper

Køretøj, der efter sin indretning er bestemt til at blive trukket af andet køretøj. En sættevogn er hovedsagelig indrettet til befordring af personer eller gods, og kobles til en trækkende bil således, at køretøjet eller dets last delvis hviler på bilen. Er normalt forsynet med en gul nummerplade. Kørsel med en sættevogn kræver kørekort til kategori BE eller CE (kørsel med anhænger).

on Fredag juni 29

Køretøj, der efter sin indretning er bestemt til at blive trukket af andet køretøj. En påhængsvogn er normalt forsynet med en gul nummerplade, og bliver ofte benævnt en ”trailer”. Du må med et kørekort til bil (kategori B) altid køre med en tilkoblet trailer på højst 750 kg. Herudover vil kørsel med en påhængsvogn kræve et kørekort til kategori BE, CE eller DE (kørsel med anhænger).

on Fredag juni 29

Påhængsredskab, der er indrettet til beboelse. Normalt er den forsynet med en hvid nummerplade men vil fremover få en gul nummerplade. Du må med et kørekort til bil (kategori B) altid køre med en tilkoblet campingvogn på højst 750 kg. Herudover vil kørsel med en campingvogn normalt kræve et kørekort til kategori BE (kørsel med anhænger).

on Fredag juni 29

Motorkøretøj på to hjul, med eller uden sidevogn, og motorkøretøj på tre hjul, hvis egenvægt ikke overstiger 400 kg. Er kun forsynet med en hvid kvadratisk nummerplade. 18 – 21 årige kan kun erhverve sig kørekort til lille motorcykel, max 34HK.

on Fredag juni 29

Knallert med en konstruktivt bestemt maksimal hastighed på over 30 km/t. En stor knallert er forsynet med en kvadratisk hvid nummerplade og bliver i daglig tale benævnt ”knallert 45”. Du skal have kørekort til motorcykel eller bil for at køre på en knallert 45.

on Fredag juni 29

Knallert med en konstruktivt bestemt maksimal hastighed på højst 30 km/t. Kendetegnet ved at den er forsynet med en kvadratisk gul nummerplade, som adskiller den fra en stor knallert. Du skal som minimum være 16 år og være i besiddelse af et gyldigt knallertbevis.

on Fredag juni 29

Motordrevet køretøj, som hovedsageligt er indrettet til at trække et andet køretøj eller arbejdsredskab, og som er konstrueret til en hastighed af højst 40 km/t. Er forsynet med en kvadratisk nummerplade med rød kant for en registreret traktor og en kvadratisk nummerplade med sort kant for en godkendt traktor. Du skal som minimum være fyldt 16 år og være i besiddelse af et traktorkørekort. Du må også gerne køre en traktor, hvis du har et kørekort til kategori B (bil).

on Fredag juni 29

Bil, der er indrettet til at benyttes til godsbefordring, og som har en tilladt totalvægt på mere end 3.500 kg. Er normalt forsynet med gule nummerplader, og kræver kørekort til lastbil (kategori C).

on Fredag juni 29

Bil, der er indrettet til at benyttes til godsbefordring, og som har en tilladt totalvægt på ikke over 3.500 kg. Er forsynet med gule eller delvist gule (papegøjeplader) nummerplader. En varebil kan køres af alle med et almindeligt kørekort til kategori B.

on Fredag juni 29

Bil, der er indrettet til at benyttes til befordring af mere end ni personer føreren medregnet. Herunder ledbus, hvorved forstås en bil, der består af to dele. Den forreste og den bageste del er forbundet via en ledsektion, som giver passagererne fri passage mellem de to dele. En stor personbil har normalt gule nummerplader og kræver kørekort til bus (kategori D).

on Fredag juni 29

Bil, der er indrettet til at benyttes til befordring af højst ni personer føreren medregnet. Normalt har en personbil hvide nummerplader, men kan også være forsynet med gule nummerplader eks. ved rutekørsel. En personbil kan føres af alle med et gyldigt B kørekort.

on Fredag juni 29